Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, november 2016

Din uddannelsesinstitution kan nu få del i 25 millioner euro til europæiske uddannelsesprojekter. Læs vinderhistorierne i dette års konkurrence om bedste fortælling om et praktikophold i udlandet. Og så giver en ny publikation inspiration til arbejdet med staff mobility. God fornøjelse med Udsyn!

Charter for erhvervsmobilitet


Få del i 25 millioner euro til udlandsophold og uddannelsessamarbejde med Erasmus+ 

Vil du deltage i det europæiske uddannelsessamarbejde i 2017? Uddannelsesinstitutioner og organisationer på tværs af sektorer kan nu søge om tilskud til europæiske mobilitets- og samarbejdsprojekter gennem Erasmus+. 

Lidt færre elever tager i udlandspraktik gennem PIU

Antallet af elever i erhvervsuddannelserne, som tager på praktikophold i udlandet gennem PIU-ordningen (Praktik i Udlandet), er faldet fra 2014 til 2015. Jordbrugets Uddannelsescenter Aarhus arbejder målrettet for, at flere elever tager til udlandet.

Ny publikation om staff mobility

Søg om Charter for erhvervsuddannelsesmobilitet

Institutioner og organisationer inden for de erhvervsrettede grund- og efteruddannelser kan søge om et charter for erhvervsuddannelsesmobilitet. Med et charter kan der søges om tilskud gennem Erasmus+ på en forenklet måde.

PIU-konkurrence

Erhvervsskoleelever anbefaler udlandsophold under uddannelsen

Et praktikophold i udlandet sætter spor fagligt og personligt. Det fortæller elever fra Aarhus Tech og NEXT Uddannelse København, der har vundet dette års konkurrence om bedste fortælling om et praktikophold i udlandet gennem PIU-ordningen.

Deltag i kontaktseminar og informationsmøder

Ny publikation: Hent inspiration til det europæiske uddannelsessamarbejde

Publikationen 'Uddannelse med internationalt perspektiv - udlandsophold for undervisere og medarbejdere' præsenterer eksempler på strategisk arbejde med staff mobility i de danske uddannelsesinstitutioner og organisationer. 

Europass: Et værktøj til dokumentation af kompetencer

Med Europass kan unge formidle deres internationale kompetencer på en professionel og overskuelig måde. I vores nye video har vi talt med en studerende, der har været i udlandet, og med en vejleder fra den europæiske jobportal EURES om, hvorfor det er vigtigt at tænke ud over Danmarks grænser. 

Deltag i det europæiske uddannelsessamarbejde

Informationsmøder om tilskudsmuligheder

Som optakt til ansøgningsrunden for Erasmus+ i 2017 afholder Styrelsen for Videregående Uddannelser en række informationsmøder om mulighederne i programmet.

Følg os på LinkedIn

Nu kan du også følge med på LinkedIn

På vores nye LinkedIn-side kan du nu fremover også få nyt om ansøgningsfrister, arrangementer i ind- og udland, rapporter og cases. Siden hedder Internationale Uddannelsesprogrammer.


Udsyn udsendes næste gang i december 2016

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Cindy Maria Vinløv på cmv@uds.dk

Fotos: 1: Manova, 2:Tobias Thorbjørn Thorsted, 2: Manova, 3: Tuala Hjarnø, 4: Manova og 5: Fotolia.

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024