Gå til indhold

Nyt om internationale uddannelsesprogrammer - Juni 2024

Dyk ned i Erasmus+ med en ny podcast, midtvejsevaluering fra Danmark og dugfriske data. Og udforsk de mange informationsmøder om internationale samarbejdsmuligheder inden for både formel og uformel uddannelse og læring, der venter efter sommeren. Rigtig god sommer!


Børn med internationale flag

Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps giver internationalt udsyn

Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps styrker internationale kompetencer og personlige færdigheder, men fremmer også det internationale miljø på involverede uddannelsesinstitutioner og i organisationer. Det viser to nye nationale rapporter om EU-programmerne og deres effekter.

fire unge mennesker afsted med Erasmus+
Hent information og data om Erasmus+

Tidligere i år nåede EU-programmet Erasmus+ en milepæl med mere end 15 millioner deltagere i læringsmobilitet siden 1987. Med offentlig adgang til statistik og visuelle fremstillinger af data kan alle interesserede få adgang til faktuel viden om Erasmus+. Få eksempelvis en visuel præsentation af mobilitetsstrømme fra et land til et andet, eller hent data om antal deltagende organisationer, projekter og mobiliteter. 

Podcast Erasmus+ revealed

Ny podcast om Erasmus+

Vil du vide mere om Erasmus+? Så brug 10 minutter på at lytte til den nye podcast ’Erasmus+ revealed’. En podcastserie med 8 episoder, der hver især dykker ned i et særligt aspekt af Erasmus+-programmet. I første episode giver Pia Ahrenkilde Hansen, generaldirektør i Europa-Kommissionen for Uddannelse, Unge, Idræt og Kultur, en introduktion til Erasmus+ med fokus på historik og nøgleelementer i programmet.

 Pige i klasseværelse

En vej til bedre skolegang for alle

Arbejder du med inklusion og trivsel på skoleområdet? I EU er der under overskriften ’Pathways to School Success’ sat fokus på at forbedre uddannelsesresultater og trivsel i skolen. Vil du og din skole være med til at sikre trivsel, og at alle elever får mulighed for at udnytte deres potentiale, uanset personlige omstændigheder eller baggrund? Så kan I overveje at søge finansiering gennem EU-programmet Erasmus+.

Lærere samlet til møde

Erasmus+-projekt stiller skarpt på børn og unges trivsel i skolen

Et danskledet projekt arbejder med støtte fra Erasmus+ og partnere fra Danmark, Frankrig, Island, Portugal og Slovenien med sundhedsfremme og trivsel i folkeskolen. Via projektet har skoler i Esbjerg, Blåbjerg og på Fanø iværksat tiltag, der skal være med til at skabe bedre trivsel hos børn og unge i folkeskolerne. Her arbejder lærerne blandt andet med brain breaks, elevinddragelse, mad, inklusion og bevægelse i løbet af skoledagen. Erasmus+-projektet giver også lærerne mulighed for at besøge skoler i partnerlandene, hvor de får et internationalt perspektiv på trivsel i skolen.

elever i klasseværelse

Seminar om jobshadowing inden for skoleområdet

Arbejder du på skoleområdet og med kompetenceudvikling via Erasmus+? Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til et internationalt seminar den 16.-19. september i Sønderborg med fokus på implementering og kvalitetssikring af ’jobshadowing’-aktiviteter.

Bærbar på skrivebord

Webinar om ’Small-scale Partnerships’ i Erasmus+

Få viden om, hvordan institutioner og organisationer kan søge tilskud fra Erasmus+ til internationale samarbejdsprojekter inden for skole-, voksen- og erhvervsuddannelse. For mindre organisationer og aktører, der har begrænset erfaring med internationale projekter, er ’Small-scale Partnerships’ en oplagt mulighed for at komme godt i gang med samarbejdsprojekter, der kan fremme videndeling, kapacitetsopbygning og metodeudvikling på tværs af landegrænser. Deltag online den 14. august kl. 13.30-14.30.

Byen Bergen
Kontaktseminar: Find partnere og udvikl idéer inden for Erasmus+

Er du nysgerrig på muligheden for at lave internationale samarbejdsprojekter med støtte fra Erasmus+, men ved ikke helt, hvor du skal starte? Du kan nu ansøge om at deltage i et internationalt kontaktseminar med fokus på mulighederne i de såkaldte ’Cooperation Partnerships’ og med rig mulighed for at etablere netværk og udvikle ideer til potentielle partnerskaber. Seminaret foregår den 6.-8. november 2024 i Bergen.

Trappe der stiger

Nordisk seminar om kapacitetsopbygningsprojekter (Capacity Building)

Vil du lære mere om de såkaldte kapacitetsopbygningsprojekter i Erasmus+? Så har du mulighed for at deltage i et nordisk seminar den 11.-13. november 2024 for ansatte inden for videregående uddannelse og erhvervsskoler. Her vil der være mulighed for at etablere netværk og dele erfaringer med nordiske kollegaer og interessenter fra nordiske uddannelsesinstitutioner.

Museumsbesøg i Stockholm

Tilskudsmuligheder for museer til internationalt samarbejde

Arbejder du i museumsverdenen, og har du blik for de muligheder, der er for at søge projektmidler til internationalt samarbejde? Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder informationsmøde for danske museer og udstillingshuse den 28. august 2024 kl. 13.00-15.00 i København.

Unge i interaktion

Tilskudsmuligheder i Erasmus+ for ungdomsorganisationer

Arbejder du på ungdomsområdet? Organisationer, som arbejder med unge og uformel læring - fx ungdomsklubber, ungdomsskoler, museer, biblioteker, foreninger og NGO'er - kan via Erasmus+ søge tilskud til en lang række aktiviteter som f.eks. ungdomsudveksling og aktiviteter, som styrker ungdomsarbejderes kompetencer eller understøtter organisatorisk udvikling. Deltag i vores online-informationsmøde og få meget mere viden den 14. august 2024 kl. 15.00-16.30.

Bærbar på skrivebord

Webinar om samarbejdsprojekter på ungdomsområdet 

Arbejder du på ungdomsområdet? Organisationer, som arbejder med unge og uformel læring - fx ungdomsklubber, ungdomsskoler, museer, biblioteker, foreninger og NGO'er - kan via Erasmus+ søge tilskud til internationale samarbejdsprojekter. Et samarbejdsprojekt kan fx have fokus på at etablere netværk, udvikle læringsmateriale eller udforske nye metoder – alt sammen for at styrke jeres organisation gennem internationalt samarbejde. Få mere viden ved at deltage i et webinar den 27. august 2024 kl. 13.00-15.00.

Erasmus-akkreditering
Informationsmøde om Erasmus-akkreditering på ungdomsområdet

Overvejer din organisation at søge en Erasmus-akkreditering for at styrke jeres internationale arbejde med unge og ikke-formel læring? Så har I mulighed for at deltage i et online-informationsmøde, hvor I kan blive klædt på til ansøgningsprocessen. Mødet afholdes online den 16. august 2024 kl. 14.00-15.30.

Bærbar på skrivebord
Skrivecafé for ansøgere til Erasmus+ Ungdom og Det Europæiske Solidaritetskorps

Arbejder du med unge mellem 13 og 30 år uden for skole- og uddannelsessammenhæng? Så er der mulighed for at søge tilskud til projekter med støtte fra Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps. Forud for næste ansøgningsfrist har du mulighed for at deltage i en skrivecafé i Odense, hvor du kan få svar på spørgsmål og vejledning i ansøgningsarbejdet. Det sker den 17. september 2024 kl. 14.00-18.00.


Fotos: 1, 4, 6, 10, 11, 13: UFS, 2, 7, 9: Istock, 3: Europa-Kommissionen, 5: SDEO, 8, 12, 14: Pixabay

Udsyn udsendes næste gang i slutningen af august 2024. Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Helle Thorbøl Møller via hemo@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 27. juni 2024