Seminar om bæredygtig projektledelse i Erasmus+
Er du beskæftiget inden for uddannelsesområdet og interesseret i at udvikle dine færdigheder inden for bæredygtig projektledelse i samarbejdsprojekter støttet af Erasmus+? Så har du mulighed for at deltage i et seminar i Liechtenstein den 10.-12. juni 2024, der har til formål at fremme samarbejde og bevidsthed om bæredygtig projektledelse. Ansøgningsfristen er 2. april 2024.
Seminar om bæredygtighed i mobilitetsprojekter
Erasmus-akkrediterede organisationer inden for enten skole-, erhvervsuddannelses- eller voksenuddannelsesområdet har mulighed for at deltage i et seminar i Stockholm den 3.-6. juni 2024 om bæredygtighed i mobilitetsprojekter i Erasmus+. Få værktøjer og idéer til at udvikle jeres Erasmus+-plan i en grønnere retning og mulighed for at etablere netværk. Seminaret bliver arrangeret af det svenske kontor for Erasmus+, og ansøgningsfristen er 8. april 2024.
Tag på studiebesøg i Frankrig og få viden om kunsthåndværk og kulturarv
Er du beskæftiget inden for uddannelsesområdet og interesseret i undervisning inden for kunst, håndværk og kulturarv? Det franske kontor for Erasmus+ inviterer til studiebesøg med mulighed for at udforske nye undervisningsmetoder inden for kunst, håndværk og kulturarv. Det foregår i Paris den 21.-24. maj, og ansøgningsfristen er 14. april 2024.
Seminar om internationalt samarbejde i voksenlæringssektoren
Arbejder du med voksenlæring? Så deltag den 6. juni, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen med afsæt i EPALE (Electronic Platform for Adult Learning) holder seminar om internationalt samarbejde i voksenlæringssektoren. Seminaret er for alle med interesse for internationalt samarbejde i både den uformelle, ikkeformelle og formelle del af voksenlæringssektoren i Danmark. Dagen er en netværksdag, hvor du tilmelder dig de workshops, du finder mest interessant. Alle workshops vil være baseret på konkrete erfaringer fra forskellige internationale samarbejder.
Invitation til talk om danske unges drømme for fremtidens Europa
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til en talk om unges drømme og samfundsengagement i løbet af Den Europæiske Ungdomsuge 2024. Vær med den 16. april kl. 16.30-18.00 hos mødestedet Demokrati Garage i København, hvor unge stemmer som Nafisa Fiidow, Zóe Elkær Nicot og flere andre vil dele deres visioner for fremtidens Europa. Alle er velkomne, og arrangementet er gratis.
Tilbud om efteruddannelse på ungdomsområdet
Er du klar over, at klubber, ungdomsskoler og organisationer, som arbejder med unge mellem 13 og 30 år, har mulighed for at sende deres medarbejdere på kurser og studiebesøg både i Danmark og i resten af Europa næsten uden omkostninger? Via SALTO-YOUTH kan de få adgang til masser af spændende læring og inspiration. Hvis din ungdomsorganisation også har lyst til at sende medarbejdere på kurser, studiebesøg og konferencer, så læs mere via linket nedenfor.
Elever og virksomheder skal matche - også i udlandet
Smedeuddannelsen på EUC Lillebælt har kontakt til en lang række oplæringsvirksomheder i Europa. ”Men ikke alle elever ville trives i det kæmpe store værft i Torshavn”, siger skolens internationale koordinator: ”Så man skal kende eleven, og han eller hun skal kende sig selv.” Hør mere om erfaringer fra en erhvervsskoleelev og en international koordinator med brug af OPU-ordningen til oplæringsophold i udlandet.
Før afrejse: Kender du dine elevers personlighedstræk?
Vil man sikre læringen for den enkelte, når man rejser til udlandet med elever i en gruppe, bør man som underviser kende ”de fem, dominerende personlighedstræk” og være forberedt på, hvad man kan gøre for både ”Danny Downer”, ”Annie Anxiety” og ”Henry Homebody”, lød det på konference i USA. Du kan hente pointer i oplægget ”The psychology of short-term study abroad”, der blev holdt på en konference afholdt af CCID - Community Colleges for International Development – som er en medlemsorganisation for internationale erhvervsskoler.
Har dit projekt en trivselsvinkel? Så kan det komme i betragtning til EITA-prisen 2024
European Innovative Teaching Award (EITA) er Europa-Kommissionens årlige hæderspris til dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser, der har gennemført eksemplariske projekter støttet af Erasmus+. Årets tema er trivsel, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen dette forår nominerer projekter støttet af Erasmus+ til EITA-prisen.
Ledige stillinger: Bliv sendelektor i dansk sprog og kultur
Vil du være sendelektor i dansk sprog og kultur i Frankrig eller Italien? På en lang række universiteter verden over foregår der undervisning og forskning i dansk sprog, litteratur og danske samfundsforhold. Netop nu søger Université de Caen Normandie en ny sendelektor i dansk sprog og kultur, og stillingen ønskes besat pr. 1. september 2024. Università degli Studi di Milano søger en ny lektor i dansk sprog og kultur, og her ønskes stillingen besat pr. 1. oktober 2024.
Fotos: 1, 2, 3: iStock, 4: EPALE, 5, 7, 8: Privatfotos, 6: UFS, 9: Europa-Kommissionen, 10: UFS.
Udsyn udsendes næste gang i slutningen af april 2024. Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Helle Thorbøl Møller via hemo@ufm.dk.