Gå til indhold

Nyt om Internationale Uddannelsesprogrammer - Oktober 2022

Hent inspiration til udvekslingssamarbejde via Erasmus+ eller uddannelsessamarbejde via Nordplus og hold dig opdateret om kommende arrangementer i denne udgave af Udsyn.

Konference 2002 programfoto

Har du husket at få årets konference om Erasmus+ i kalenderen?

Få ny viden og bliv inspireret til udvikling af det internationale uddannelsesarbejde, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen slår dørene op til konferencen ’Et større og mere mangfoldigt Erasmus+' den 23. november i DGI Byen. Konferencen henvender sig til hele uddannelsessektoren samt ungdomsområdet, og deltagelse er gratis.

EUC Lillebælt 2022

EUC Lillebælt har fundet opskriften på et stærkt udvekslingssamarbejde

Lige dele skole- og virksomhedsophold. Lige dele Tyskland og Danmark. Hold af to og to, og én bunden opgave. Sådan lyder opskriften på et stærkt smedefagligt udvekslingssamarbejde mellem den tyske erhvervsskole Berufliche Schule Stahl- und Maschinenbau BS04 og EUC Lillebælt. Hent inspiration til arbejdet med at fremme international mobilitet med støtte fra Erasmus+.

4 VUC-kursister
Nordplus-projekt sætter fokus på nordisk identitet og tosprogede

Fire uddannelsesinstitutioner fra fire forskellige nordiske lande er i fuld gang med at udvikle nyt fælles undervisningsmateriale om identitet sammen med deres tosprogede voksne kursister. At forstå hinanden er en konstant udfordring, men kursister og undervisere er vilde med projektet. Hent inspiration i projektet 'My Nordic Identity', der er støttet med midler fra Nordplus Voksen-programmet.

Nordplus 2022

Webinar: Hør om muligheder for tilskud fra Nordplus i 2023

Nordisk Ministerråds uddannelsesprogram Nordplus lancerer et nyt program for perioden 2023-2027. Den første ansøgningsrunde åbner den 4. november 2022 og har ansøgningsfrist den 1. februar 2023. Nordplus støtter nordisk og baltisk uddannelsessamarbejde på alle niveauer, og du kan høre mere om mulighederne i det nye program på et webinar enten den 11. november eller 5. december.

FGU Midt og Østsjælland

Seminar om Erasmus+ målrettet FGU-institutioner

En række FGU-institutioner har de seneste år med stor succes sendt elever og medarbejdere på kortere eller længere uddannelsesophold i udlandet med tilskud fra Erasmus+. Torsdag den  8. december er Uddannelses- og Forskningsstyrelsen værter for et seminar for alle landets FGU-institutioner, hvor Erasmus+-programmets muligheder vil blive udfoldet, og nogle af de erfarne FGU-institutioner vil fortælle om deres projekter. Seminaret finder sted på FGU Midt- og Østsjælland i Køge.

Finland
Seminar med fokus på formel og uformel voksenuddannelse

Arbejder du med voksenuddannelse? Det finske kontor for Erasmus+ inviterer til et seminar, der retter fokus mod, hvordan der kan skabes en tættere sammenhæng mellem formel og uformel voksenuddannelse. Det foregår i Finland den 30. januar til 2. februar 2023, og ansøgningsfristen er 15. december 2022.  Udgifter til rejse og ophold dækkes af Erasmus+-programmet.

Mikkel Max

Danske EITA-prisvindere fejres i Bruxelles

Tre danske skoleprojekter er netop blevet hædret i Bruxelles. Til januar kan du høre underviserne bag to af projekterne fortælle om deres prisvindende Erasmus+-samarbejder, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder en inspirationseftermiddag for alle interesserede på Asmildkloster Landbrugsskole.


Fotos: 1: UFS, 2: EUC Lillebælt, 3:+4 Nordplus, 5: FGU Midt og Østsjælland, 6: Istock, 7: Mikkel Max.

Udsyn udsendes næste gang i medio dec. 2022. Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Helle Thorbøl Møller på hemo@ufm.dk.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 11. april 2024