Gå til indhold

Nyt om Internationale Uddannelsesprogrammer, sept. 2020

Hold dig opdateret om kommende arrangementer: Du kan nu tilmelde dig konferencen ’Erasmus+ 2021-2027’, et onlinekursus om den nye mulighed for Erasmus-akkreditering, onlinekurser på ungdomsområdet og læse mere om ’Vocational Skills Week’ og ’Erasmus Days’.

Konferencebillede

Konference: Erasmus+ 2021-2027

Få indblik i det nye program ’Erasmus+ 2021-2027’ og hent inspiration til udvikling af internationalt uddannelsessamarbejde, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen holder konference den 30. november 2020 kl. 9.00-15.30 i DGI Byen i København. 

Onlinekursus om Erasmus-akkreditering

Onlinekursus om den nye akkrediteringsmulighed i Erasmus+

Erasmus-akkreditering er et værktøj til organisationer, der ønsker at styrke international udveksling og samarbejde. Arbejder du inden for voksen-, skole- eller erhvervsuddannelsesområdet, og vil du gerne vide mere om akkrediteringsmuligheden og ansøgningsprocessen, kan du nu tilmelde dig Europa-Kommissionens onlinekursus om Erasmus-akkreditering.

Appetiser kursus for ungdomsarbejdere

Ungdomsarbejdere fik en smagsprøve på europæisk samarbejde

25 nysgerrige ungdomsarbejdere fra ti lande har for nyligt deltaget i kurset 'Appetiser'. Et kursus der giver plads til at udforske muligheder for internationale aktiviteter i ungdomsorganisationer. Kurset afholdes flere gange årligt og næste gang den 2.-13. november, hvor det tjekkiske nationalagentur for Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps er værter for en online udgave.

Onlinekursus om Erasmus+ Ungdom

Onlinekursus om Erasmus+ Ungdom for nybegyndere

Arbejder du med unge, og vil du gerne i gang med internationale aktiviteter? Så kan du gratis deltage i et onlinekursus, som henvender sig til alle, der arbejder med unge mellem 13 og 30 år, og som ønsker at lære om tilskudsmulighederne i Erasmus+ Ungdom. Kurset er opdelt i seks tematiske moduler, der foregår i perioden 1. oktober til 31. december 2020.

 Det Europæiske Solidaritetskorps

Onlinekursus for kommuner om Det Europæiske Solidaritetskorps

Få viden om, hvordan I som kommune kan bruge Det Europæiske Solidaritetskorps til at inddrage europæiske frivillige i lokale projekter og til at understøtte jeres ungdomsarbejde. Kurset bliver afholdt online den 10.-12. november 2020 af det finske nationalagentur for Det Europæiske Solidaritetskorps.

Digital læring

Konference om digitalisering på det videregående uddannelsesområde

Det tyske Erasmus+-kontor inviterer til konference om digital læring på det videregående uddannelsesområde. Konferencen foregår i Köln d. 24. – 25. november 2020. Ansøgningsfristen er 7. oktober 2020 klokken 12.

Vocational Skills Week 

Vær med til at udbrede kendskabet til erhvervsuddannelserne

Industritekniker, guldsmed eller handelsassistent. Mulighederne inden for de erhvervsrettede uddannelser er mange. For at udbrede kendskabet til erhvervsuddannelserne lancerer EU-Kommissionen igen i år ’European Vocational Skills Week’. Danske institutioner kan bidrage ved at registrere en event på EU-Kommissionens hjemmeside.

Erasmus days

Vær med til at fejre Erasmus+

Verden over vil hundredevis af arrangementer danne ramme om fejringen af Erasmus+. Det sker i dagene den 15., 16. og 17. oktober 2020. Din institution kan også deltage. Se hvordan på den officielle hjemmeside for #ErasmusDays 2020.


Udsyn udsendes næste gang i slutningen af oktober 2020

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Helle Thorbøl Møller på hemo@ufm.dk.

Fotos: 1: Fotolia,  2: Styrelsen for Forskning og Uddannelse, 3+5: Pexels, 4+6+7: Europa-Kommissionen

Senest opdateret 01. oktober 2020