Gå til indhold

Nyt om Internationale Uddannelsesprogrammer - sept. 2021

Der er åbnet for tilmelding til årets konference om Erasmus+, hvor det i år atter er muligt at mødes, netværke og hente ny viden og inspiration. Denne og flere andre muligheder på det internationale uddannelsesområde kan du læse om i denne udgave af Udsyn.

Erasmus+-Konference 2021

Konference: Et grønnere og mere digitalt Erasmus+

Få ny viden og bliv inspireret til udvikling af det internationale uddannelsessamarbejde via Erasmus+, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen slår dørene op til konferencen ’Et grønnere og mere digitalt Erasmus+’. Det sker den 25. november 2021 kl. 9.00-15.15 i DGI Byen i København. Deltagelse er gratis.

EITA 2021
Online-event: Mød danske vindere af ’European Innovative Teaching Award’

Vil du høre om to innovative Erasmus+-projekter på grundskole- og erhvervsuddannelsesområdet, der netop har vundet den nye pris 'European Innovative Teaching Award'? Så kan du deltage i en online-event, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder den 13. oktober 2021 fra kl. 15.30 til 17.00.

Samarbejdsprojekter

Informationsmøde: ’Cooperation Partnerships’ i ungdomssektoren

Arbejder du på ungdomsområdet, og er din organisation interesseret i at søge om tilskud til et såkaldt ’Cooperation Partnership’ via Erasmus+? Så kan du deltage i et online-informationsmøde den 6. oktober kl. 14.30-16.30, hvor Uddannelses- og Forskningsstyrelsen informerer om denne type samarbejdsprojekt, der er rettet mod ikke-formel eller uformel læring for unge mennesker.

EPALE-konference 2021
Konference: ’Voksenlæring i en brydningstid’

Torsdag den 28. oktober 2021 afholder Uddannelses- og Forskningsstyrelsen en konference henvendt til voksenlæringssektoren i Danmark. Programmet for dagen er nu offentliggjort, og du har dermed mulighed for at dykke ned i årets tema: ’Voksenlæring i en brydningstid’.

DiscoverEU

DiscoverEU er tilbage – med 60.000 gratis interrailbilletter til unge

Er jeres organisation eller institution i kontakt med unge 18-årige? Så fortæl dem om DiscoverEU. Via DiscoverEU kan unge søge om gratis interrailbilletter til at hoppe på toget og udforske Europa på egen hånd. En ny ansøgningsrunde løber fra den 12.-26. oktober 2021. Interesserede har også mulighed for at deltage i Europa-Kommissionens info-session 'DiscoverEU - Hop on the train for a greener Europe', der bliver afholdt den 13. oktober 2021 kl. 17.30.

Youth Wiki - kort
Nyt online-kort om unges muligheder for valgdeltagelse i Europa

I Danmark må man stemme og stille op til både kommunalvalg og folketingsvalg fra man er 18 år, men sådan er det ikke i alle europæiske lande. I nogle lande skal man være ældre end 18 år for at stille op til et valg, og i andre lande kan man stemme, før man bliver 18 år. Et nyt online-kort på portalen Youth Wiki giver overblik over unges muligheder for valgdeltagelse i 33 europæiske lande.

Inspirationsartikel om NAME
Inspirationsartikel: Vejen til integration går gennem beskæftigelse

I projektet NAME (New Actions for Migrant Women), som er støttet af Erasmus+, har partnere fra Danmark, Spanien, Italien, Cypern og Litauen samarbejdet om at udvikle tilgange og værktøjer til at fremme veje til beskæftigelse for indvandrerkvinder. ”Jeg er ikke sikker på, at folk ved det, men administrativt er det blevet utroligt meget lettere de senere år,” siger den tidligere projektleder Pernille Sederberg om undervisningsvirksomheden CLAVIS’ deltagelse i Erasmus+.

Erasmus Days 2021
Vær med til at fejre Erasmus Days

Verden over vil hundredevis af arrangementer danne ramme om fejringen af Erasmus+. Det sker i dagene den 14., 15. og 16. oktober 2021. Din institution kan stadig nå at deltage og registrere en event. Se hvordan på den officielle hjemmeside for #ErasmusDays 2021.


Udsyn udsendes næste gang i slutningen af oktober 2021. 
Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Helle Thorbøl Møller på hemo@ufm.dk.

Fotos: 1+2+5+6+8: Europa-Kommissionen, 3: Jakob Dall, 4: UFS, 7: Christina Woointechohat

Senest opdateret 29. september 2021