Gå til indhold

Udsyn – nyt om internationale uddannelsesprogrammer - april 2018

Se, hvor mange der har søgt om et Erasmus+ strategisk partnerskab inden for din sektor ved ansøgningsrunden 2018. Kender du en ung, der gerne vil lave frivilligt arbejde? Så bliv inspireret af Mohammed El Ghazi, som i seks måneder har arbejdet på en husbåd i Amsterdam. Læs kort og godt med her.

 91 har søgt et Erasmus+ strategisk partnerskab

91 har søgt om et Erasmus+ strategisk partnerskab

I alt har 91 institutioner og organisationer på uddannelses- og ungdomsområdet søgt om tilskud til et strategisk partnerskab for knap 140 millioner kroner ved årets største ansøgningsfrist i marts 2018. Ansøgere til sektoren Erasmus+ Skole har været flittigst.

 Erasmus+ konferencen 2018

Reservér den 25. oktober 2018 til årets Erasmus+ konference

Få årets konference om international uddannelse i kalenderen – i år afholdes Erasmus+ konferencen i DGI-Byen torsdag 25. oktober 2018. Programmet bliver offentliggjort efter sommerferien.

Erasmus+ Ungdom European Youth Together

Søg tilskud til netværk inden for Erasmus+ Ungdom

EU-Kommissionen indkalder ansøgninger til Erasmus+ Ungdom – ’European Youth Together’. Så har I en idé til et europæisk netværk på ungdomsområdet, der involverer fire andre lande og op til 180 unge, så søg inden 25. maj 2018. I kan få tilskud på mellem 100.000 og 500.000 euro.

 Lektoratsordningen søger tre nye sendelektorer

Bliv dansk sendelektor i Sofia, Caen eller Amsterdam

Vil du undervise i dansk på et udenlandsk universitet? Så er det nu, du skal søge, for Lektoratsordningen mangler tre nye sendelektorer – i Bulgarien, Holland og Frankrig. 27 universiteter over hele verden har ansat en dansk sendelektor via Lektoratsordningen, som underviser og udbreder kendskabet til dansk sprog, litteratur og samfundsforhold. Det kan blive dig – søg inden 11. maj 2018.

Udlandsguide for vejledere

Ny guide til dig, der vejleder om udlandsophold

En helt ny udlandsguide for vejledere kan hjælpe dig, der vejleder unge om ophold i udlandet. Guiden dækker alle typer udlandsophold, der har læring som det primære formål. Den er opdelt i vejledning før, under og efter udlandsopholdet, så du hurtigt kan finde frem til de relevante redskaber. Desuden har vi samlet et lille bibliotek med links til mere hjælp og inspiration.

 Frivillig på husbåd i Amsterdam

Kender du en ung, som vil ud og lave frivilligt arbejde i Europa?

Det kan være dyrt at få lov at arbejde frivilligt – medmindre man gør det gennem Erasmus+ Frivilligaktiviteter. Her kan 17-30 årige få tilskud til ophold i Europa i 2-12 måneder. Læs om 19-årige Mohamed El Ghazi, som i seks måneder bor og arbejder på en husbåd i Amsterdam.

 Efteruddannelse EUD

SOSU Nord og Hjørring kommune forbedrer social- og sundhedsuddannelsen

Undervisere fra SOSU Nord og uddannelsesansvarlige i Hjørring kommune er taget en uge til Bergen med Erasmus+ for at etablere et samarbejde mellem den danske og norske social- og sundhedsuddannelse med tilskud fra Erasmus+ EUD. På seks minutter kan du følge danskernes besøg på Askøy Videregående Skole i Bergen og få indblik i deres oplevelser og erfaringer fra Erasmus+ opholdet. 

Digitale kompetencer Erasmus+ seminar i Tallinn

Styrk dine digitale kompetencer – tag på Erasmus+ seminar i Tallinn

Hvis din institution har planer om at søge et Erasmus+ strategisk partnerskab til næste år, så søg om at komme med på seminar i Estland 19.-22. september 2018: ’Digital competences in Education and Training’. Kurset styrker dine digitale kompetencer i forhold til at søge Erasmus+. Repræsentanter for alle typer uddannelsesinstitutioner og organisationer kan søge om at komme med.

Online kursus om Erasmus+ Ungdom

Gratis onlinekursus i Erasmus+ Ungdom

Arbejder du med unge, og vil du have inspiration, tips og tricks til dit næste Erasmus+ Ungdom-projekt? Så meld dig til det gratis onlinekursus Erasmus+ Funding Opportunities for Youth, som giver dig grundlæggende viden om tilskudsmulighederne i Erasmus+ Ungdom. Det faciliteres af to instruktører og inkluderer videomateriale, quizzer og sparring med andre deltagere.

 Seminar om Skoleudvekslingspartnerskaber

Seminar i Prag om Skoleudvekslingspartnerskaber og eTwinning

eTwinning er en europæisk samarbejdsportal, som giver mulighed for internationalt samarbejde, partnersøgning, it-kompetenceudvikling og deling af lærerressourcer. Det tjekkiske Erasmus+ kontor holder et seminar i slutningen af august 2018 for dig, som gerne vil søge et Skoleudvekslingspartnerskab. Du lærer at bruge eTwinning og møder samtidig mulige europæiske partnere til et Skoleudvekslingspartnerskab. Danmark kan sende tre deltagere af sted. Erasmus+ dækker udgifter til rejse og ophold. Søg senest 13. juni 2018.

 


Udsyn udsendes næste gang i slutningen af maj 2018

Har du ønsker eller idéer til indhold, er du velkommen til at sende dem til Linn Hoff Jensen, lihj@ufm.dk

Fotos: 1+9: Study in Denmark, 2: IUP, 3: Martin Paludan-Müller, 4: Jakob Dall, 5: Mohamed El Ghazi, 7 og 8: Erasmus+

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024