Gå til indhold

Udsyn – nyt om internationale udannelsesprogrammer – juni 2018

Sæt kryds i kalenderen den 25. oktober 2018, hvor den årlige Erasmus+ konference finder sted i DGI-Byen. Europa-Kommissionen er kommet med forslag til det næste Erasmus-program, der starter i 2021. Kontoret for internationale uddannelsesprogrammer ønsker alle vores læsere en rigtig god sommer!

Forslag til nyt  Erasmus+ program

Forslag til det næste Erasmus+ program 2021-2027 er offentliggjort

Europa-Kommissionen har fremlagt forslag til det næste Erasmus-program, som skal løbe fra 2021 til 2027. Her lægger Kommissionen op til en fordobling af budgettet, men ikke til nogen revolution af programmets struktur. Forhandlingerne starter, når Østrig overtager formandsskabet 1. juli 2018.

Erasmus+ konferencen 2018

Erasmus+ konference i DGI-byen 25. oktober 2018

Sæt kryds i kalenderen torsdag 25. oktober 2018, hvor du i DGI-byen i København kan blive opdateret på internationalt uddannelsessamarbejde. Der kommer fokus på Erasmus+ strategiske partnerskaber, og der er plads til 200 deltagere. Invitation sendes ud efter sommerferien.

Euroguidance

Nyt Euroguidance nyhedsbrev på gaden

Euroguidance-netværkets nyhedsbrev Insight er på gaden og fortæller om nye vejledningsmetoder og projekter i Europa. Formålet er at udveksle best practices internationalt, og i denne udgave kan du blandt andet blive inspireret af Estlands udvikling af en ny karrierelæringsmodel, af Sloveniens brug af interaktiv vejledning og af flere Erasmus+ projekter på vejledningsområdet.

 Nordplus kontaktseminar

Nordplus Voksen inviterer til kontaktseminar i Sverige om kulturarv

Den 16.-18. oktober 2018 afholder Nordplus Voksen seminar, hvor deltagerne kan møde nye samarbejdspartnere og udvikle idéer til fremtidige projekter. Seminaret henvender sig til institutioner, der beskæftiger sig med voksenuddannelse, og som er interesserede i at etablere projekter med et pædagogisk eller uddannelsesmæssigt fokus på kulturarv. 

European Sustainability Award

EU Sustainability Award

Europa-Kommissionen har stiftet en European Sustainability Award for at sætte fokus på projekter, som kan omsætte FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling til konkret handling og muligheder. Projekterne kan være ganske små, helt ned til enkeltpersoner. Ét af målene er ’kvalitetsuddannelse’. Prisen tildeles i fire kategorier: ungdom, offentlige organisationer, private organisationer og civilsamfund. Ansøg om at komme i betragtning inden 14. september 2018

Bo Ravn.jpg

Udlandsophold rykker vores elever

Tietgen Business er en af landets største uddannelsesinstitutioner med over 3.000 elever. Forstander Bo Ravn fortæller her, hvordan en aktiv internationaliseringsindsats gør de unge klogere.

PIU-ordningen

Ny film om Praktik i Udlandet

En ny animationsfilm informerer kort og godt om Praktik i Udlandet-ordningen (PIU) og kan bruges, når du vejleder elever eller holder informationsarrangement. Husk, at der er en PIU-konkurrence i gang, hvor elever, som har været af sted, kan vinde præmier for at fortælle om deres ophold. Der er frist 3. september 2018.

Træningskursus i Bulgarien for ungdomsarbejdere

Erasmus+ Ungdom træningskursus for ungdomsarbejdere

Ønsker du og dine kolleger at udvikle internationale projekter for ungdomsarbejdere? Så kom med på træningskursus i Bulgarien den 3.-9. november 2018, hvor I bl.a. kan deltage i et simuleret projekt og danne nye, internationale partnerskaber. Ansøg inden 26. august 2018.

Træningskursus i Holland.jpg

Erasmus+ Ungdom træningskursus om mobilitetsprojekter

Er du ungdomsarbejder, og har du endnu til gode at gennemføre et internationalt projekt for unge eller dine kolleger? Så tag med til Holland den 1.-5. oktober 2018, og bliv introduceret til, hvordan du kan arbejde internationalt gennem Erasmus+. Ansøg inden 19. august 2018.

Tools for Youth Exchanges

Erasmus+ Ungdom træningskursus om ungdomsudvekslinger

Har I tidligere søgt tilskud til en ungdomsudveksling, eller har I deltaget i eller arrangeret en ungdomsudveksling? Så er der nu mulighed for at deltage i et træningskursus i Island den 27. november til 2. oktober 2018, hvor I kan udforske værktøjer til at designe workshops, inddrage unge i jeres projekt, og sprede jeres projektresultater effektivt. Ansøg inden 15. august 2018.

 


Udsyn udsendes næste gang i slutningen af august 2018

Har du ønsker eller idéer til indhold, er du velkommen til at sende dem til Linn Hoff Jensen, lihj@ufm.dk

Foto: 1+5: Europa-Kommissionen, 2+7: Styrelsen for Forskning og Uddannelse, 3: Euroguidance, 4: Oddleiv Apneseth / norden.org, 6: Nikolaj Grundtvig, 8: Denis Morel og Jo Claeys, 9: Study in Denmark, 10: Rannís.

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024