Gå til indhold

Udsyn – nyt om internationale udannelsesprogrammer - maj 2018

Nordplus har uddelt tilskud til uddannelsesprojekter, der er udskrevet konkurrence for erhvervsskoleelever, Nordic Master indkalder ansøgninger fra universiteterne, og forældre, der rejser ud med Erasmus+ Videregående, kan nu søge ekstra tillæg. Læs med og få udsyn.

Nordplus

Nordplus støtter 369 nordiske uddannelsesprojekter

I år har Nordplus modtaget 567 ansøgninger ved fristen 1. februar 2018, og 369 af dem har nu fået tilskud. I alt er 2.998 uddannelsesinstitutioner og organisationer med i projekterne. Næste ansøgningsfrist til Nordplus er den 1. februar 2019. Dog kan du søge Nordplus Junior, Nordplus Voksen og Nordplus Nordiske Sprog om tilskud til forberedende besøg den 1. oktober 2018.

PIU-vindere 2017

Dine erhvervsskoleelever kan vinde årets PIU-konkurrence

For at motivere flere erhvervsskoleelever til at tage i praktik i udlandet udskriver Styrelsen for Forskning og Uddannelse en konkurrence for elever, der har været eller er i praktik i udlandet (PIU). Så få dine elever til at lave en lille film eller skrive en historie om deres oplevelser ude i verden – de kan vinde op til 7.000 kroner. Der er frist 3. september 2018.

Nordic Master

Opret en ny Nordic Master

Nordisk Ministerråd indkalder ansøgninger til nye Nordic Master-programmer. Søg inden 31. oktober 2018. For at hjælpe ansøgere på vej afholder Finnish National Agency for Education (EDUFI) et webinar om ansøgningsprocessen den 4. juni 2018 kl. 12.00-14.30.

Forældretillæg DVU

Forældre på udveksling med Erasmus+ Videregående kan søge tillæg

Studerende på videregående uddannelser, der tager deres barn/børn med på Erasmus+ Videregående mobilitetsophold, kan nu søge ekstra tilskud. Tilskuddet er på 200 euro pr. måned, og det kan søges til både praktik- og studieophold.

EPALE

EPALE – alt om voksenlæring og voksenuddannelse samlet ét sted

EPALE (Electronic Platform for Adult Learning in Europe) er en elektronisk platform for alle med interesse i voksenlæring og voksenuddannelse. Det er et fagligt værktøj til at skabe kontakt med andre ligesindede på tværs af Europa, og det er én samlet indgang til nyheder, blogs, events og meget andet om voksenlæringssektoren.

Kolding Ungdomsskole

Erasmus+ inspiration: Kolding Ungdomsskole demokratitræner deres unge

Ungdomsskolen Kolding har fået tilskud fra Erasmus+ Ungdom til at træne deres unge mennesker i demokrati. De har afholdt Danmarks største valgmøde for unge, hvor 700 elever og deres lærere mødte op for at deltage i en paneldebat med ni lokalpolitikere.

Kontaktseminar om ungdomsudvekslinger

Kontaktseminar i Portugal om ungdomsudvekslinger

Erasmus+ Ungdom: Den 25.-30. september 2018 afholdes den femte udgave af ”Make the Move”, hvor du kan møde nye samarbejdspartnere og få inspiration til, hvordan I kan planlægge ungdomsudvekslinger af høj kvalitet.

Studiebesøg om digitalt ungdomsarbejde

Studiebesøg i Finland om digitalt ungdomsarbejde

Finsk inspiration 1: Vil du vide mere om, hvordan digitale redskaber og spil kan integreres i jeres ungdomsarbejde? Så tag med Erasmus+ Ungdom til Helsinki den 17.-21. september 2018 og besøg organisationer, som anvender digitale tilgange i arbejdet med unge. Erasmus+ dækker udgifterne til rejse og ophold. 

studietur_Det finske skolesystem.jpg

Studietur til Finland om uddannelse i en finsk kontekst

Finsk inspiration 2: Det finske Erasmus+ kontor arrangerer studieturen ”Professional and Leadership Development Training in a Finnish Context”, hvor du vil få et generelt overblik over det finske skolesystem, den finske læreruddannelse samt finsk skoleledelse og skoleudvikling. Studieturen er møntet på ledere og ledelsesrepræsentanter fra skoler, læreruddannelser og organisationer, som er interesserede i det finske skolesystem.

 Seminar i Tampere

Kontaktseminar "Participating and Learning Child” om børn 3-8 år

Finsk inspiration 3: Det finske Erasmus+ kontor arrangerer kontaktseminaret "Participating and Learning Child”, hvor du kan møde europæiske kolleger og få mulighed for at dele erfaringer, diskutere udfordringer og finde måder at forbedre børns aktive deltagelse og læring på. Seminaret vil klæde dig på til at søge om tilskud til fremtidigt samarbejde. Målgruppen er repræsentanter fra alle typer af institutioner og organisationer, som arbejder med tidlig læring og pædagogik i førskole og indskoling (børn i alderen 3-8 år).


Udsyn udsendes næste gang i slutningen af juni 2018

Har du ønsker eller idéer til indhold, er du velkommen til at sende dem til Linn Hoff Jensen, lihj@ufm.dk

Fotos: 1: Oddleiv Apneseth/norden.org, 2: Styrelsen for Forskning og Uddannelse, 3: Nordic Master, 4,7,8,9: Study in Denmark, 5: Epale, 6: Ungdomsskolen i Kolding, 10: Visit Tampere / Laura Vanzo.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 29. maj 2018