Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, april 2019

Et stigende antal danske skoler vil gerne samarbejde om udvekslingsprojekter med europæiske skoler. Fristen for at søge om et Charter for Erhvervsuddannelsesmobilitet nærmer sig, og så skyder vi Den Europæiske Ungdomsuge i gang. God fornøjelse med april måneds nyhedsbrev.

Skoleprojekter med Erasmus+

Danske skoler vil lave skolepartnerskaber med Erasmus+

Danske skoler vil i stigende grad samarbejde om udvekslingsprojekter med skoler i Tyskland, Frankrig eller Spanien. Ved ansøgningsrunden i marts for tilskud til europæiske partnerskaber mellem skoler har Styrelsen for Forskning og Uddannelse modtaget dobbelt så mange ansøgninger som sidste år.

Fotolia_52545019_Subscription_XXL.jpg

Indkaldelse af ansøgninger om Charter for Erhvervsuddannelsesmobilitet 2019

EU-Kommissionen har offentliggjort indkaldelse af ansøgninger om et Charter for Erhvervsuddannelsesmobilitet 2019. Formålet med et charter er at tilskynde institutioner og organisationer inden for erhvervsuddannelserne, der har erfaring med at tilrettelægge mobilitetsophold for elever og medarbejdere, til at videreudvikle deres internationaliseringsstrategier.

Europæisk samarbejde

Case: Danske hospicer søger inspiration i Storbritannien

Hospicetanken i sin moderne form er fostret i Storbritannien. Derfor drog repræsentanter fra den danske hospiceverden af sted for at hente inspiration til, hvordan den kan udvikle sine tilbud til patienter og pårørende i fremtiden.

 European Youth Week

Den Europæiske Ungdomsuge 2019

Under temaet ”Democracy and Me” sætter Den Europæiske Ungdomsuge 2019 fokus på aktivt medborgerskab og unges deltagelse i demokratiet og samfundet. Mere end 666 forskellige arrangementer finder sted i 29 europæiske lande. I Danmark fejres ungdomsugen ved en række arrangementer rundt om i landet. Du kan se, hvor og hvornår arrangementerne finder sted på Den Europæiske Ungdomsuges officielle hjemmeside.

Kontaktseminar om ungdomsudvekslinger

Seminar om metoder og procedurer til at reducere frafald i grundskolen

Vil du være med til at udvikle tiltag og nye metoder til at reducere frafald blandt de ældre elever i grundskolen? Det finske Erasmus+ kontor inviterer til seminar om 'Flexible Basic Education' den 23. til 25. september 2019. Ansøgningsfristen er den 21. maj 2019.

 Deltag i arrangementer med Erasmus+

Kontaktseminar om tidlig læring og pleje gennem naturvidenskaben

Få inspiration til dit næste projekt og mød nye partnere, når det finske Erasmus+ kontor inviterer repræsentanter for dagtilbuds- og skolesektoren til kontaktseminar om tidlig læring gennem naturvidenskaben. Seminaret finder sted den 29. september til 2. oktober 2019. Ansøgningsfristen er den 21. maj 2019.

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer.jpg

Workshop for ungdomsarbejdere om Europe Goes Local

Arbejder du med unge i kommunalt regi? Så kom med til workshop om Europe Goes Local den 28. maj 2019. Ansøgningsfristen er den 24. maj 2019.

linkedIn.jpg

Følg med på LinkedIn

På vores LinkedIn-side kan du følge med i nyt om ansøgningsfrister, arrangementer i ind- og udland, rapporter og cases. Siden hedder Internationale Uddannelsesprogrammer.


Udsyn

Udsyn udsendes næste gang i slutningen af maj 2019.

Fotos: 1 +2: Fotolia, 3: Hospice Forum Danmark, 4: Europa-Kommissionen, 5+6: Study in Denmark, 7+8: Fotolia.

Har du ønsker eller idéer til indhold, er du velkommen til at sende dem til.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. maj 2019