Gå til indhold

Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, maj 2020

Datoen for årets Erasmus+ konference er sat, der er udskrevet konkurrence for erhvervsskoleelever, ny udgivelse om det danske vejledningssystem, nye online informations- og kursustilbud og muligheder for at søge økonomisk støtte til en række initiativer. Hold dig opdateret via Udsyn!

Erasmus+ konference

Save the date: Erasmus+ konference 30. november 2020

Få indblik i det nye program ’Erasmus+ 2021-2027’ og hent inspiration til udvikling af det europæiske uddannelsessamarbejde, når vi slår dørene op til årets Erasmus+ konference den 30. november 2020 kl. 8.30-15.30 i DGI Byen i København. Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen åbner dagen og bliver efterfulgt af spændende oplæg og debat. Sæt allerede kryds i kalenderen nu. Mere information og tilmeldingsside kommer senere.

EU DK

Save the date: EU-DK Support kickoff-konference 25. november 2020

Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer på vegne af EU-DK Support netværket til en konferencedag, der markerer de nye EU-programperioder fra 2021 for EU-programmer repræsenteret i EU-DK Support: Interreg, Erasmus+, EU's Indre marked (COSME), Digital Europe, Creative Europe, Horizon Europe, Connecting Europe Facility og LIFE. Mere information og tilmeldingsside kommer senere.

Online Q&A

Online Q&A-session om Erasmus+ under COVID-19

Har I fået tilskud til et Erasmus+-projekt i skole- eller voksensektoren? Og står I i den situation, at I på grund af COVID-19 enten har aflyste aktiviteter eller ønsker at ændre jeres tidsplan og aktiviteter? Så kom til webinar den 8. juni 2020 kl. 15.00-17.00 og hør mere om jeres muligheder.

Webinar for koordinatorer
Webinar for koordinatorer i Erasmus+ mobilitetsprojekter for videregående uddannelser

I år erstattes det årlige koordinatormøde for de videregående uddannelser i Erasmus+ af et webinar, hvor Styrelsen for Forskning og Uddannelse vil komme omkring de vigtigste elementer i projektopstarten i mobilitetsaktionerne KA103 og KA107. Webinaret bliver afviklet fredag den 12. juni kl. 10.00-12.00

Online kursus

Online kursus i virtuelle udvekslinger for nordiske ungdomsarbejdere

Det finske nationalagentur for Erasmus+ inviterer 30 ungdomsarbejdere til et online kursusforløb den 8.-19. juni om, hvordan virtuelle udvekslinger kan designes og implementeres i ungdomsarbejde. Ansøgningsfrist er den 3. juni 2020.

Guidance in Education

Ny publikation om det danske vejledningssystem

Styrelsen for Forskning og Uddannelse har udgivet en ny version af ’Guidance in Education’, der henvender sig til vejledere og beskriver det danske vejledningssystem på engelsk.

PIU konkurrence

Dine erhvervsskoleelever kan vinde årets PIU-konkurrence

For at motivere flere erhvervsskoleelever til at tage i praktik i udlandet udskriver Styrelsen for Forskning og Uddannelse en konkurrence for elever, der har været eller er i praktik i udlandet (PIU). Så få dine elever til at lave en lille film eller skrive en historie om deres oplevelser ude i verden – de kan vinde op til 7.000 kroner. Frist for indsendelse er den 5. oktober 2020.

Jan Amos pris

Dansk skole vinder pris for undervisning om Den Europæiske Union

Rejsby Europæiske Efterskole er, sammen med 22 øvrige skoler på tværs af Europa, blevet kåret som vinder af Europa-Kommissionens ’Jan Amos Comenius’-pris. De får prisen for at have leveret visionær og inspirerende undervisning, der fremmer elevernes kendskab til Den Europæiske Union og dens værdier.

Erasmus days

Vær med til at fejre Erasmus+

Verden over vil hundredevis af arrangementer danne ramme om fejringen af Erasmus+. Det sker i dagene den 15., 16. og 17. oktober 2020. Din institution kan også deltage. Se hvordan på den officielle hjemmeside for #ErasmusDays 2020.

European Youth Together

Søg støtte til projekter under 'European Youth Together' 2020

Ungdomsorganisationer kan nu søge op til 500.000 euro i tilskud til projekter, som fremmer netværk og europæisk medborgerskab gennem inddragelse af unge. Ansøgningsfrist er den 28. juli 2020 kl. 17.00.

Erhvervsuddannelse

Søg støtte til pilotprojekt for erhvervsuddannelsesmobilitet

Europa-Kommissionen indkalder ansøgninger til et pilotprojekt for erhvervsuddannelsesmobilitet til det Vestlige Balkan. Ansøgningsfrist er den 17. juni 2020 kl. 12.00.

S&E pilot

Indkaldelse af ansøgninger til ’The Skills & Education Guarantee Pilot’

Den Europæiske Investeringsfond (EIF) indkalder i samarbejde med Europa-Kommissionen ansøgninger til ’The Skills & Education Guarantee Pilot’, som er et nyt gældsfinansieringsinitiativ, der har til formål at fremme investeringer i uddannelse. Ansøgningsfrist 31. oktober 2020.

  Nordic Master

  Udbyd en nordisk mastergrad med tilskud fra Nordisk Ministerråd

  Søg om tilskud fra Nordisk Ministerråd til opbygningen af et Nordic Master-program. Masteruddannelsen skal være engelsksproget og omfatte mindst 120 ECTS. Programmer, som har modtaget tilskud i pilotfasen 2007-2013, kan også ansøge. Deadline for ansøgning er 30. oktober 2020.

  Nordplus

  Resultater af ansøgningsrunden for Nordplus 2020

  Nordplus tilbyder økonomisk støtte til uddannelsessamarbejde mellem partnere i Norden og de baltiske lande. I dette års ansøgningsrunde er 500 ansøgninger modtaget, og heraf er 362 ansøgninger blevet bevilliget, hvormed 2.785 organisationer vil kunne udføre planlagte aktiviteter.

  Corona

  Deltag i europæisk undersøgelse om coronapandemien og bidrag med vigtig viden

  Deltager du normalt i ungdomsaktiviteter, eller er du ungdomsarbejder med ansvar for ungdomsaktiviteter? Så kan du bidrage med vigtig viden om dine oplevelser af, hvordan ungdomsarbejde er påvirket under coronapandemien. Din spørgeskemabesvarelse vil indgå i en stor europæisk undersøgelse, der foretages af det europæiske forskningsnetværk RAY.


   Udsyn udsendes næste gang i slutningen af juni 2020

  Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Helle Thorbøl Møller på hemo@ufm.dk.


  Fotos: 1+8+9+12: Europa-Kommissionen, 2: EU-DK support, , 3+5+7+11: Pexels, 4+6: Jakob Dall, 10: Gettyimages, 13+14: Nordplus, 15: Pixabay.

  Handlinger tilknyttet webside

  Senest opdateret 16. juni 2020