Gå til indhold

Vil din institution afholde danskkurser for internationale studerende i sommeren 2017?

Videregående uddannelsesinstitutioner, højskoler, sprogskoler og andre institutioner, der underviser i dansk på videregående uddannelsesniveau, kan søge om at holde sommersprogkurser for internationale studerende i sommeren 2017. Ansøgningsfristen er den 21. oktober 2016.

Uddannelsesinstitutioner kan nu søge om at afholde sommersprogkurser i dansk sprog og kultur for internationale studerende i 2017. Kravet er, at institutionerne har kompetence til at undervise på videregående uddannelsesniveau i fagområdet.

 Kulturaftaler

Sprogkurserne afholdes under det såkaldte Kulturaftaleprogram og henvender sig til bachelor-, kandidat- og ph.d.-studerende fra Europa, Canada, Israel, Japan, Kina, Rusland, Serbien, Sydkorea og USA - herunder studerende, som skal på et Erasmus+-ophold i Danmark. 

Indhold i kurserne

Kurserne skal indeholde danskundervisning af høj kvalitet, og deltagerne skal præsenteres for Danmark og dansk kultur. Typisk finder undervisningen i kulturdelen sted både i klasseværelset og på ekskursioner. Et sommersprogkursus skal vare tre uger.  

Styrelsen for Videregående Uddannelser giver institutionerne tilskud til at gennemføre sommersprogkurserne. 

 

Ansøgningsfrist 

Fristen for at sende en ansøgning er den 21. oktober 2016. Ansøgningen skal sendes til Styrelsen for Videregående Uddannelser. 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019