Gå til indhold

Vil din institution afholde danskkurser for internationale studerende i sommeren 2019 og 2020?

Videregående uddannelsesinstitutioner, højskoler, sprogskoler med flere kan søge om at holde sommersprogkurser for internationale studerende i sommeren 2019 og 2020. Ansøgningsfristen er den 2. november 2018.

Uddannelsesinstitutioner kan nu søge om at afholde sommersprogkurser i dansk sprog og kultur for internationale studerende i 2019 og 2020. Det er et krav, at institutionerne har kompetence til at undervise på videregående uddannelsesniveau i fagområdet.

Kulturaftaleprogrammet

Sprogkurserne afholdes under det såkaldte Kulturaftaleprogram og henvender sig til bachelor-, kandidat- og ph.d.-studerende fra Europa, Brasilien, Canada, Japan, Kina, Rusland, Serbien, Sydkorea og USA - herunder studerende, som skal på et Erasmus+-ophold i Danmark.

Indhold i kurserne

Kurserne skal indeholde danskundervisning af høj kvalitet, og deltagerne skal præsenteres for Danmark og dansk kultur. De studerende skal modtage minimum fire lektioner danskundervisning dagligt mandag-fredag, så længe kurset varer. Typisk finder undervisningen i kulturdelen sted både i klasseværelset og på ekskursioner. Et sommersprogkursus skal vare tre uger.

Styrelsen for Forskning og Uddannelse giver institutionerne tilskud til at gennemføre sommersprogkurserne.

Ansøgningsfrist

Institutioner med interesse i at afholde et sommersprogkursus i 2019 og 2020 skal sende en ansøgning til Styrelsen for Forskning og Uddannelse inden fredag den 2. november 2018.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 12. september 2018