Gå til indhold

Kursusfacilitatorer søges til ny 'pool of trainers'

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen ønsker at indhente tilbud på afholdelse af kurser for unge, ungdomsledere og ungdomsarbejdere inden for EU’s programmer Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps.

Baggrund

EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ giver tilskud til projekter inden for uddannelses-, ungdoms- og idrætsområdet. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen er forpligtiget til at udbyde kurser og workshops for unge og ungdomsledere/ungdomsarbejdere, som deltager i programmets aktiviteter inden for følgende område:

  • Erasmus+: Ungdomsområdet 

Det Europæiske Solidaritetskorps er EU's program rettet mod unge i alderen 18-30 år og giver tilskud til Projekter for frivillige og Solidaritetsprojekter. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen er forpligtiget til at udbyde kurser for unge og mentorer, som deltager i programmets aktiviteter inden for følgende område:

  • Det Europæiske Solidaritetskorps: Projekter for frivillige

Kort om opgavens omfang

Inden for programmet Det Europæiske Solidaritetskorps er følgende kurser omfattet:

  • 2-4 kurser om året for mentorer/ungdomsledere (fx medarbejdere/frivillige i ungdomsklubber, ungdomsskoler og lign. i ungdomsorganisationer). Kursusvarighed kan variere mellem: fysisk heldagskursus, kortere workshops af 2-3 timers varighed – kan afholdes både online og fysisk. Arbejdssprog kan være både dansk og engelsk.
  • 8-12 kurser om året for udenlandske unge (alder 18-30 år), der er i Danmark på volontør- eller job/praktikophold. Deltagerantal pr. kursus er 15-25 unge. Kursets varighed er 3-5 dage og inkluderer aftenaktiviteter. Arbejdssprog er engelsk.
  • Kurser for hjemvendte danske frivillige der har været på frivilligophold. Afholdes 1 gang om året. Deltagerantal per kursus 10-20 deltagere. Der er tale om et dagskursus. Arbejdssprog er dansk.

Opgaven omfatter afholdelse af workshops inden for programmet Erasmus+:  

  • Muligvis 1-2 møder for danske deltagere i DiscoverEU. Møderne vil typisk vare en halv til en hel dag og skal som udgangspunkt afvikles fysisk – eventuelt både fysisk og online. Der vil sandsynligvis deltage omkring 50 unge pr. møde. Arbejdssproget er dansk.

På alle kurser anvendes ikke-formelle læringsmetoder, og de fleste kurser vil have ”kulturmødet” som omdrejningspunkt. I størsteparten af kurserne vil facilitator også skulle påtage sig ansvaret for logistik, dvs. booking af kursuslokaler, kontakt til deltagere forud for kurserne og have budgetansvar i forhold til de enkelte kurser. 

I særlige situationer kan kurserne omlægges til at blive afholdt virtuelt.

Der kan som led i samarbejdet blive tale om at medvirke til udvikling af kursuskoncepter. 

Tidsramme

Afholdelse af de første kurser vil foregå i foråret 2024, og planlægningen vil derfor starte i februar/marts 2024.

Øvrige forhold

Opgaven ønskes løst af 4-5 af hinanden uafhængige og selvstændige kursusfacilitatorer, som hver især vil indgå i et team af facilitatorer (pool of trainers) etableret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Opgaven tildeles hver især de enkelte kursusfacilitatorer for en 4-årig periode (2024-2027). Opgaven fordrer fleksibilitet i forhold til arbejdstider, da nogle kurser foregår i weekender og indeholder aftenaktiviteter. Tilbud kan kun indgives af CVR-registrerede virksomheder.

Tilbud

Tilbud skal opgøres som følger:

  • En dagspris for hver af de tre typer kurser. Dagsprisen skal inkludere forberedelse, herunder er tilbudsgiver forpligtiget til at holde sig ajour med programmers regler. 
  • Angivelse af separat pris for planlægning og logistik for hver af de tre kursustyper.
  • Rejseudgifter i forbindelse med afholdelse af de enkelte kurser skal ikke indgå i tilbud, da disse afregnes separat i henhold til Statens regler herfor.
  • En timepris for virtuelle møder

Vurdering af tilbud

Ved vurdering af indkomne tilbud vil Uddannelses- og Forskningsstyrelsen lægge vægt på:

  • Erfaring med planlægning og facilitering af kursusforløb til grupper med stor aldersspredning, forskellig modenhed og varierende baggrunde. Erfaring med ikke-formelle og uformelle læringsmetoder
  • Erfaring med at arbejde med unge i aldersgruppen 18-30 år
  • Erfaring med undervisning i kulturmødebegrebet.
  • Deltagelse i projekter i Erasmus+ eller Det Europæiske Solidaritetskorps.
  • Gode engelskkundskaber (både skriftligt og mundtligt).
  • Erfaring med budgetstyring samt logistikplanlægning.
  • Erfaring med afholdelse af online kurser ved brug af virtuelle mødeplatforme (f.eks. Zoom, Skype m.v.) 
  • Pris.

Frist

Tilbud med profilbeskrivelse af kursusfacilitator sendes pr. e-mail til Jette Esager Rasmussen, jera@ufm.dksenest mandag den 15. januar 2024 kl. 12.00.

Spørgsmål kan rettes skriftligt pr. e-mail til Jette Esager Rasmussen: jera@ufm.dk.

Spørgsmål og svar vil i anonymiseret form blive bragt på denne side.  

Tilbudsgiver kan forvente et svar senest 31. januar 2024.

Kontakt

Jette Esager Rasmussen
Souschef
Tlf.: +45 72 31 88 97
Email: jera@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 09. april 2024

Afsendere