Gå til indhold

Erasmus+ er åbent for ansøgninger i 2025

Nu kan uddannelsesinstitutioner og organisationer ansøge om tilskud til internationalt samarbejde og ophold i udlandet med fokus på læring og uddannelse via EU-programmet Erasmus+. I 2025 er der afsat cirka 453 millioner kroner til danske ansøgere.

Grafik

Europa-Kommissionen har åbnet for en ny ansøgningsrunde i Erasmus+. Med næsten 5 milliarder euro i 2025 vil Erasmus+ støtte læringsophold i udlandet og internationale samarbejdsprojekter inden for hele uddannelsesområdet samt ungdomsområdet og idræt.

I dansk sammenhæng er der afsat cirka 453 millioner kroner til institutioner og organisationer, der ansøger om tilskud i 2025.

Det åbner mulighed for, at endnu flere - elever, studerende, kursister, unge, frivillige, lærere, vejledere, undervisere og andre ansatte - kan tilbringe en periode i udlandet for at lære eller studere, samt at institutioner og organisationer kan iværksætte nye internationale samarbejdsprojekter.

    Fokusområder i Erasmus+

    I 2025 vil der fortsat være fokus på at støtte en bred vifte af projekter, der fokuserer på at fremme social inklusion, den grønne og digitale omstilling samt unges deltagelse i det demokratiske liv. Alle områderne udgør centrale prioriterer i programmet for Erasmus+ 2021-2027.

    Programguide for Erasmus+ 

    Vil du søge støtte? Læs mere om mulighederne og hent den officielle programguide for Erasmus+ 2025:

    I programguiden for Erasmus+ kan du læse om mål og prioriteter og orientere dig i de forskellige tilskudsmuligheder. Herudover indeholder programguiden detaljeret information om de økonomiske og administrative bestemmelser, der er forbundet med tildeling af tilskud samt tekniske oplysninger om ansøgnings- og vurderingsprocessen.


    Hvem kan søge?

    Enhver offentlig eller privat organisation, der er aktiv inden for områderne uddannelse, ungdom og idræt, kan søge om tilskud fra Erasmus+. Desuden kan grupper af unge, der er aktive inden for ungdomsarbejde, men ikke nødvendigvis i forbindelse med en ungdomsorganisation, søge om støtte på ungdomsområdet. 

    Det er muligt at søge inden for en eller flere af følgende områder:

    • Dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelse
    • Erhvervsrettet grund- og efteruddannelse
    • Videregående uddannelse
    • Almen voksenuddannelse og folkeoplysning
    • Ungdomsområdet (ikke-formel læring)
    • Idrætsområdet

    Enkeltpersoner kan ikke søge om tilskud, men kan kontakte deres institution eller organisation, som kan søge.

    Hvordan søger man?

    Ansøgningsprocessen foregår gennem et online-ansøgningssystem. Du finder ansøgningsskemaer på den fælles portal for Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps under 'Opportunities'.

    Bemærk, at der endnu ikke er åbnet for alle ansøgningsskemaer. Indtil da kan du finde  ansøgningsskemaer i pdf-version på Europa-Kommissionens hjemmeside:

    På Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside kan du læse mere om tilskudsmulighederne i programmet for Erasmus+, og hvordan du søger tilskud:

    Ansøgningsfrister

    På siden her finder du en samlet oversigt over ansøgningsfrister for alle tilskudsmuligheder i 2025-programmet for Erasmus+.


      Har du spørgsmål?

      Kontakt gerne Kontoret for Internationale Uddannelsesprogrammer og Bevillingsadministration. Du finder kontaktinformation og mere information om tilskudsmuligheder i Erasmus+ her: 



      Erasmus+ is one of the European Union’s greatest success stories, transforming lives and connecting people through education, training, youth and sport for nearly four decades. With €5 billion dedicated to the programme in 2025, we are expanding opportunities for learning abroad and fostering greater inclusion and cooperation across Europe and beyond. As we continue to support millions of participants, including those with fewer opportunities, Erasmus+ remains at the heart of building a stronger, more united and forward-looking Europe. 

      - Iliana Ivanova, Commissioner for Innovation, Research, Culture, Education and Youth

      Handlinger tilknyttet webside

      Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
      Senest opdateret 22. november 2024

      Afsendere