Gå til indhold

Beviser og certifikater

Certifikater er ofte vigtige for maritime uddannelser i forhold til f.eks. at få tilladelse til at sejle eller til at få beskæftigelse i udlandet.

Har du mistet dit eksamensbevis?

Har du mistet dit eksamensbevis skal du starte med at kontakte den skole/institution, hvor du tog din uddannelse. Ofte opbevarer skolen/institutionen selv materiale vedr. eksamen og kan hjælpe dig. De fleste maritime eksamensbeviser før 2004 bliver dog opbevaret på Rigsarkivet. Se følgende guide på Rigsarkivets hjemmeside for at få genskabt dit eksamensbevis, hvis det er bortkommet:

Bekræftelse af ægtheden af beviser

I visse tilfælde kan Uddannelses- og Forskningsstyrelsen bistå med et 'To Whom it May Concern'-brev om ægtheden af beviser fra danske maritime uddannelsesinstitutioner. Det kan f.eks. gøre sig gældende, hvis maritime dimittender fra uddannelsesinstitutioner, som nu er lukkede, skal bruge en bekræftelse/vurdering af niveauet af sit eksamensbevis i forbindelse med beskæftigelse i udlandet. Omvendt kan styrelsen også hjælpe med anerkendelsen af udenlandske maritime uddannelser, der skal anvendes i Danmark. Se mere herom her:

Kontakt

John Asmussen
Chefsekretær
Tlf.: +45 72 31 82 24
Email: jas@ufm.dk
Pernille Trojahn Kristiansen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 78 37
Email: petk@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 24. februar 2022