Gå til indhold

Ledige pladser

Listen over ledige pladser bliver offentliggjort den 28. juli og viser, hvor der aktuelt er ledige pladser på de videregående uddannelser. Listen er dynamisk og bliver løbende opdateret af uddannelsesstederne.

Hvert år er der uddannelser, der har ledige studiepladser, når optagelsen til de videregående uddannelser er afsluttet.

Den 28. juli bliver det her på siden offentliggjort, hvilke uddannelser der har ledige pladser eller ledige standby-pladser til henholdsvis studiestart om sommeren og den efterfølgende vinter.

Man skal opfylde adgangskravene for at søge optagelse på en ledig plads. Uddannelsesstederne kan beslutte, at ansøgere ikke kan søge ledige pladser, hvis de skulle have søgt senest 15. marts i den almindelige optagelsesrunde. Det kan fx være ansøgere, der tidligere har været optaget på samme uddannelse.

De ledige pladser og standby-pladser søges direkte hos uddannelsesstederne. Nogle steder har fastlagt en ansøgningsfrist, mens andre optager løbende efter først til mølle-princippet. Du bør derfor orientere dig hurtigst muligt. Du finder en samlet oversigt over eventuelle ansøgningsfrister i artiklen om ledige pladser på UddannelsesGuidensammen med links til, hvor du søger de ledige pladser på de enkelte uddannelsessteder.

Senest opdateret 22. juni 2022