Gå til indhold

Flere unge vil læse en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse

Flere ønsker i år at læse teknisk videnskab og naturvidenskab, viser søgningen til kvote 2 til de videregående uddannelser. Det er positivt, at søgningen til de områder igen stiger, siger uddannelses- og forskningsministeren.

Teknisk videnskab og Naturvidenskab er to af de områder på universiteterne, som oplever fremgang i årets kvote 2-ansøgninger med henholdsvis 7 og 5 procent. Blandt de tekniske uddannelser, der har vækst, har uddannelsen til civilingeniør fået 7 procent flere ansøgere end sidste år.

- Jeg er optaget af, at vi får flere studerende ind på vores tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. For mange virksomheder har brug for studerende med de kompetencer. Derfor glæder det mig, at flere har søgt mod de områder i år, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Det område på erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne, der har oplevet størst vækst i ansøgertallet i forhold til 2017, er det maritime område. Her er der en vækst på 35 procent i forhold til sidste år, svarende til 31 personer.

For bacheloruddannelserne er det teologi, der har den største vækst med 53 procent, svarende til 27 personer. Og blandt udvalgte uddannelser er det arkitektuddannelsen, der har størst vækst på 13 procent, svarende til 122 personer.

Det endelige antal ansøgere til de videregående uddannelser i 2017 kan først tælles op, når fristen for at søge via kvote 1 udløber 5. juli.

Fakta om årets søgning i kvote 2

  • 54.451 personer har i år søgt en videregående uddannelse som 1. prioritet via kvote 2. Det er et fald på 3 procent i forhold til sidste års tal på 56.042.
  • 23.847 har søgt en professionsbacheloruddannelse, 22.984 har søgt en bacheloruddannelse på et universitet, mens 7.620 har søgt en uddannelse på et erhvervsakademi som 1. prioritet.
  • Det samlede tal på 54.451 er større end de 52.891, som Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggjorde kort efter fristudløb 15. marts. Det endelige tal inkluderer blandt andet også ansøgere, der har søgt uden NemID.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressekonsulent Trine Søndergaard, tri@ufm.dk ; tlf. 72 31 80 09