Du er her: Forside Uddannelse Videregående uddannelse Optagelse på de videregående uddannelser Optag - nyheder og pressemeddelelser Uddannelses- og Forskningsministeriet sætter spot på studievalget

Uddannelses- og Forskningsministeriet sætter spot på studievalget

Uddannelse og et godt job er vigtigt – både for den enkelte og for samfundet. Der er mange områder, hvor vi i dag uddanner for få og mangler arbejdskraft. Derfor sætter ministeriet frem mod kvote 1-ansøgningen spot på en række uddannelser, der giver god mulighed for efterfølgende job.
Kontakt
Trine Søndergaard
Souschef, pressekonsulent
Tlf.: +45 72 31 80 09
Email: tri@ufm.dk

07. juni 2016

Den 5. juli er der frist for at søge om optagelse på de videregående uddannelser via kvote 1.

Det kan være svært at træffe sit valg. Og unge skal tænke sig godt om. For der er steder, hvor vi uddanner for mange i forhold til antallet af job. På andre områder uddanner vi for få og mangler arbejdskraft.

Det betyder, at der er uddannelser, hvor mere end hver tredje kandidat er ledig to år efter, de er blevet færdige. Og det betyder, at ganske mange i dag arbejder ufaglært eller med opgaver, der ikke matcher deres uddannelse.

Som en hjælp til uddannelsesvalget sætter Uddannelses- og Forskningsministeriet med kampagnen ”Studievalg = jobvalg” i de kommende uger spot på valget af uddannelse. Her bliver fokus rettet mod en række uddannelser, der har relativ lav ledighed efter endt uddannelse. Eksemplerne præsenteres på ufm.dk og via infobilleder, der kan deles på de sociale medier.

- Uddannelsesvalget er et af livets vigtige valg. Min opfordring skal derfor være: Vælg med hjertet, så du får et godt studieliv. Og vælg med hjernen, så du får et godt jobliv. Alt for mange nyuddannede havner i dag i ledighedskøen. Den udvikling skal vi have vendt, så vi får uddannet flere til de områder, hvor virksomhederne er på jagt efter nye kolleger. Jeg vil derfor opfordre alle, der har lyst, til at dele kampagnens budskab, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Uddannelses- og forskningsministeren opfordrer også til, at unge undersøger deres muligheder grundigt, inden de træffer deres valg. Her er der blandt andet hjælp at hente på Uddannelseszoom.dk, hvor ansøgerne kan få et hurtigt overblik over uddannelsernes indhold, frafald, efterfølgende ledighed, løn og andet.

Følg med på hjemmesiden og sociale medier

På ufm.dks temaside er der også oplysninger om studievalget, fakta om uddannelser og oplysninger om, hvordan man søger om optagelse.

Følg, like og del med #optag16: 

Senest opdateret 15. august 2019