Gå til indhold

Kortlægning af dansk fødevareforskning

Forsideillustrations tekst mangler
Kortlægningen tilvejebringer et aktuelt overblik over den danske lægemiddelforskning i både den offentlige og private sektor.
: 05. juli 2010
: 978-87-923-7273-4
: 978-87-923-7278-9
: Forsknings- og Innovationsstyrelsen
: 88

Om publikationen

Fødevarekortlægningen

Kortlægningen tilvejebringer et aktuelt overblik over dansk fødevareforskning i både den offentlige og den private sektor.
Kortlægningen viser, at fødevareforskning er et middelstort dansk forskningsfelt. Fødevareforskning udgør således ca. 6 procent af de samlede forsknings- og udviklingsårsværk i den offentlige og private sektor.

Fra jord/hav til bord

Kortlægningen viser også, at hovedparten af fødevareforskningen i den offentlige sektor kan relateres til den første del af kæden fra jord/hav til bord, det vil sige jordbrug, planter, husdyr, fiskeri og akvakultur samt den forskning, der ligger til grund herfor, mens en mindre del af vores forskning kan relateres til den sidste del af kæden, det vil sige forskning inden for forarbejdning, pakning, lagring, distribution, handel, forbrug mv.

International sammenhæng

Derudover viser kortlægningen blandt andet, at den danske fødevareforskning klarer sig rigtig godt i international sammenhæng. Danmark er således det land i OECD med den største publikationsaktivitet i forhold til befolkningsstørrelse, og samtidig har dansk fødevareforskning en høj gennemslagskraft målt på antal modtagne citationer.

Kortlægningen er baseret på spørgeskemaundersøgelser af fødevareforskning i hhv. den offentlige og den private sektor. Desuden bygger kortlægningen på en kvalitativ undersøgelse af offentlig-privat forskningssamarbejde, en bibliometrisk undersøgelse og en patentundersøgelse på fødevareområdet. Kortlægningen blev offentliggjort i marts 2009.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 27. marts 2013