Konference: Kan du spise dig sund? 11. september 2013
- https://ufm.dk/aktuelt/arrangementer/2013/konference-kan-du-spise-dig-sund
- Konference: Kan du spise dig sund? 11. september 2013
- 2013-09-11T10:00:00+02:00
- 2013-09-11T17:00:00+02:00
- Den 11. september 2013 afholdt Det Strategiske Forskningsråds Programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd konference.
- Tid og sted
- Hvornår 11. september 2013 fra 10:00 til 17:00
Tid: 11. september kl. 9.00 til kl. 16.00
Sted: Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K
Konferencens oplægsholdere, heriblandt virksomheder og offentlige institutioner med erfaring i fødevareforskning gav et indblik i, hvordan vi vælger det, vi spiser, og hvilke sammenhænge der er mellem fødevarer og vores sundhed. Konferencen belyste desuden hvordan innovation kan bidrage til, at fødevarer kan have en optimeret effekt på vores helbred.
Konferencen blev åbnet af fødevareministeren.
Programmets hovedlinjer så ud som nedenstående. Der er link til de enkelte oplægholderes præsentation. Alle præsentationer er PDF'er.
Session 1: Sund shopping – er vi villige til at ”spise os sunde”?
- Simone A. French, University of Minnesota Twin Cities, Division of Epidemiology and Community Health, Minneapolis, United States
- Lotte Karen Holm, Fødevareøkonomisk institut, Faggruppe for forbrug, sundhed og etik, KU
- Alice Grønhøj, Institut for marketing og organisation, Aarhus Universitet
Session 2: Forebyggelse – kan vi ”spise os sunde”?
- Morten Grønbæk Statens institut for Sundhed, SDU / Vidensråd for Forbyggelse
- Kjeld Hermansen, Institut for Klinisk Medicin - Medicinsk Endokrinologisk Afdeling, AU
- Anja Olsen, Center for kræftforskning, Kræftens Bekæmpelse
Session 3: Kan vi udvikle sunde spisevaner ved produktinnovation?
- Jörg Spieldenner, department of public health nutrition, Nestle research centre, Lausanne
- Rikke Neess, kampagneleder fuldkornspartnerskab, Kræftens bekæmpelse og Tina Møller, marketingchef for Kohberg Bakery Group A/S
- Tine Rask Licht – Afdeling for fødevaremikrobiologi, DTU Fødevareinstituttet
Afslutningsvis
- Peter Olesen, formand for Det Strategiske Forskningråd – Strategisk forskning
- Lars Hinrichsen, formand for Programkomiteen for Sundhed, Fødevarer og velfærd – Perspektiver inden for strategisk fødevareforskning
Handlinger tilknyttet webside