Seminar om uddannelsessamarbejde med vækstlande
- https://ufm.dk/aktuelt/arrangementer/2013/seminar-om-uddannelsessamarbejde-med-vaekstlande
- Seminar om uddannelsessamarbejde med vækstlande
- 2013-02-28T09:30:00+01:00
- 2013-02-28T16:30:00+01:00
- Den danske Bologna-ekspertgruppe og Uddannelsesministeriet afholder seminar om uddannelsessamarbejde med vækstlandene.
- Tid og sted
- Hvornår 28. februar 2013 fra 09:30 til 16:30
Det overordnede mål med seminaret er at give de videregående uddannelsesinstitutioner mulighed for at dele ’best practice’ angående uddannelsessamarbejde med vækstlandene. Seminaret byder på en blanding af oplæg, workshops og paneldebat med forskellige interessenter.
Forud for seminaret er der foretaget en kortlægning af de danske videregående uddannelsesinstitutioners eksisterende uddannelsessamarbejde med en række udvalgte vækstlande. Hovedresultaterne fra denne kortlægning bliver præsenteret på seminaret.
Målgruppe
Repræsentanter, der arbejder med internationalisering på de danske videregående uddannelsesinstitutioner og andre interesserede.
Tid og sted
- Torsdag den 28. februar 2013 kl. 9.30 – 16.30
Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense – Lokale O 100
Se bygningsvejviser her
Tilmelding
Der er lukket for tilmelding. Interesserede kan dog rette henvendelse til Marie Als-Juliussen, maju@ui.dk, og blive skrevet på venteliste til seminaret.
-
Program
9.30- 10.00 Ankomst og kaffe 10.00-10.10 Velkomst ved direktør Jens Peter Jacobsen, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering 10.10-10.45 Danmarks uddannelsessamarbejde med vækstlandeneved kommitteret Jacob Fuchs, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering
• Hovedresultater fra kortlægning af eksisterende uddannelsessamarbejde med vækstlandene• Uddannelsesministeriets forventninger til og perspektiver for det fortsatte arbejde10.45-11.15 Hvornår er internationalt samarbejde 'strategisk’? ved institutleder, Vice President for International Affairs og Bologna-ekspert Dorte Salskov-Iversen, Copenhagen Business SchoolSynopsis: Der er mange måder at arbejde strategisk med internationalt uddannelses-samarbejde på, men som udgangspunkt betyder ’strategisk samarbejde’, at aktiviteten tydeligt understøtter og er en integreret del af institutionens overordnede strategi. Dette oplæg vil se nærmere på nogle af de spørgsmål, der typisk melder sig, når samarbejde med internationale partnere enten designes som eller udvikler sig til at være ’strategisk’.11.15-11.30 Pause 11.30-12.00 Etablering af fælles uddannelsesforløb i Kina ved uddannelsesleder Laurids Green, VIA University CollegeSynopsis: Aftaler i Kina kræver målrettet og langvarig indsats for at lykkes, og alligevel går det ikke altid, som man havde forstillet sig. I langt de flest tilfælde kan man ikke forvente gensidighed i aftalerne, da det er de færreste kinesiske universiteter, der underviser på engelsk på bachelorniveau. Men der er masser af potentiale, da aftalerne kan kombineres med udvekslingsophold, workshops eller praktikophold i Kina for danske studerende.12.00-12.30 Transnationale uddannelser ved chef for Internationalt Sekretariat Morten Pristed, UC SjællandSynopsis: Transnationale uddannelser er på verdensplan en milliard-industri, hvor Danmark gerne vil gøre sig mere gældende. Der hersker en benhård konkurrence, hvor danske uddannelsesinstitutioner nu deltager – uden at være tænkt til at løse en sådan kommerciel opgave. Oplægget problematiserer betingelserne og kommer med praktiske eksempler på aktiviteter, der kan gennemføres12.30-13.30 Frokost 13.30-14.15 og 14.45-15.30 Workshops af 45 minutters varighed. Kaffepause kl. 14.15-14.45. Alle workshops løber to gange, og deltagerne kan være med i to af følgende workshops:
Workshop 1: Strategisk samarbejde ved institutleder,Vice President for International Affairs og Bologna-ekspert Dorte Salskov-Iversen, Copenhagen Business School• Hvilke fordele og ulemper er der ved at indgå i strategiske samarbejder med uddannelsesinstitutioner i vækstlandene?• Hvad skal der til for at etablere strategiske samarbejder – og hvilke barrierer er der?Workshop 2: Fælles uddannelsesforløbved uddannelsesleder Laurids Green, VIA University College• Hvordan etableres fælles uddannelsesforløb (double og joint degrees) med uddannelsesinstitutioner i vækstlandene?• Hvilke erfaringer har vi – og hvilke barrierer er der?Workshop 3: Transnationale uddannelserved chef for Internationalt Sekretariat Morten Pristed, UC Sjælland• Hvilke erfaringer er der med udbud af uddannelser i vækstlandene (uddannelseseksport)?• Kan sektorerne lære af hinandens erfaringer?Workshop 4: Samarbejde med erhvervslivetved forskningschef Søren Bech, B&O• Hvordan kan erhvervslivet spille sammen med uddannelsesinstitutionerne i samarbejdet med vækstlandene?• Hvordan understøtter uddannelsessamarbejde med vækstlandene bedst de kompetencer, som erhvervslivet efterspørger?15.30-16.20 Paneldebat om perspektiver for uddannelsessamarbejde med vækstlandene
Paneldeltagere:Claus Villekjær, Talent Manager hos Grundfos ManagementGwen Gruner-Widding, formand for studenterrådet ved Københavns Universitet og Bologna-ekspertKristian Thorn, vicedirektør for Aarhus Universitet og formand for universiteternes internationaliseringsudvalg INTERLaust Joen Jakobsen, rektor for Professionshøjskole UCCSarah Gade Hansen, Chefkonsulent i DI16.20-16.30 Afsluttende bemærkninger og tak for i dag.
- Programmet kan hentes som PDF her
Yderligere information
Kontakt kontorfunktionær Marie Als-Juliussen: maju@ui.dk 7231 8631, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Handlinger tilknyttet webside