Gå til indhold

Uddannelsesministeriet årlige innovationscenterarrangement afholdes d. 7. januar 2013

FIVU’s attachéer fortæller, hvordan de kan bistå med lokale kontakter og netværk i de bedste videnmiljøer i verden
  • Tid og sted
  • Hvornår 07. januar 2013 fra 14:00 til 18:00

Dato: 07.01.2013

Sted: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse, Bredgade 43, 1260 København K. Mødelokale A+B
Uddannelsesministeriet inviterer forskere, virksomheder, brancheorganisationer, GTS m.fl. til informationsmøde med Uddannelsesministeriets attachéer, der er udstationeret på innovationscentrene i USA, Kina og Tyskland samt på Generalkonsulatet i Brasilien.

Mød attachéerne og hør oplæggene

Program

  • Kl. 14:00 – 14:15: Velkomst, Innovation Center Denmark i verdens hot-spots
  • Kl. 14:15 – 16:30: Attachéerne fortæller om deres arbejde og hvad de kan bidrage med
  • Kl. 16:30-18:00: Uddannelsesministeriet er vært ved en forfriskning, hvor du får lejlighed til en uformel snak med attachéerne.

Tilmelding

Tilmelding skal ske til Winnie H. Laugø på eller 7231 8203

Der er max plads til 50 personer, og tildeling af pladserne foregår efter først til mølle princippet.

Spørgsmål

Eventuelle spørgsmål vedr. informationsmødet kan rettes til Christian Walther Bruun på eller 7231 8451

Baggrund og formål med innovationscentrene

Mere end nogensinde er det aktuelt, at Danmark orienterer sig mod internationale forskningsmiljøer og vækstområder. Danmark skaber kun en lille del af den samlede viden i verden. Uddannelsesministeriet understøtter derfor danske forskere og virksomheders adgang til viden i den resterende del af verden, som et afgørende bidrag til dansk vækst. Et vigtigt initiativ i ministeriets indsats er innovationscentrene i Silicon Valley, München og Shanghai, der er etableret og drives i samarbejde med Eksportrådet i Udenrigsministeriet. Ministeriet har desuden udstationeret en attaché på Generalkonsulatet i São Paulo.

Formålet med innovationscentrene er:

At styrke dansk forskning, innovation og uddannelse

Innovationscentret skal bistå danske virksomheder med at skaffe adgang til udenlandsk viden, teknologi, netværk, kapital og markeder samt ved at stille rådgivning til rådighed for danske forskere og virksomheder vedr. internationalisering af deres forsknings- og innovationsaktiviteter. Derudover skal innovationscentrene koble danske universiteter, videnmiljøer, forskere m.v. med førende udenlandske samarbejdspartnere med henblik på at styrke kvaliteten af dansk forskning og innovation samt fremme studentermobilitet og uddannelsessamarbejde. Innovationscentrene skal derudover hjemtage viden til Danmark ved at tiltrække videntunge investeringer fra udenlandske virksomheder.

At markedsføre Danmark som vidensamfund

Innovationscentrene skal styrke kendskabet og relationerne til Danmark som et vidensamfund ved at markedsføre danske forsknings- og innovationsmiljøer/klynger samt danske uddannelser. Centrene skal i sit virke være en forpost for markedsføringen af danske forsknings-, uddannelses- og erhvervsmæssige spidskompetencer i udlandet dels gennem målrettede satsninger inden for bestemte sektorer dels som "udstillingsvindue" for danske forsknings- og uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. april 2020