Du er her: Forside Aktuelt Arrangementer 2014 København: Byd Europa indenfor: Bliv værtsorganisation for en frivillig medarbejder

København: Byd Europa indenfor: Bliv værtsorganisation for en frivillig medarbejder

Savner din organisation en ekstra hjælpende hånd? Vil I skærpe jeres internationale profil? Som værtsorganisation for en volontør, udsendt gennem Den Europæiske Volontørtjeneste (EVS), kan I få tilknyttet et engageret ungt menneske i 2 - 12 måneder.

Tid og sted

13. juni 2014 fra kl. 10:30 til 12:30

Hvem kan blive værtsorganisation?

Følgende organisationer kan søge om at blive værtsorganisation:

  • Foreninger   
  • NGO’er  
  • Offentlige myndigheder 
  • Virksomheder med CSR-aktiviteter 

Hvad skal din organisation kunne tilbyde volontøren?

Volontøren skal indgå i organisationen på lige fod med det øvrige personale, men må ikke erstatte lønnet personale. Volontøren skal tilbydes veldefinerede opgaver samt have mulighed for at udvikle deres eget projekt efter eget valg og interesse. Derudover skal organisationen udpege en mentor, som skal være en personlig støtte under opholdet og hjælpe volontøren med at blive integreret i organisationen og lokalsamfundet.

Erasmus+ yder tilskud til dit projekt

Som værtsorganisation får I et tilskud fra Erasmus+, som bidrager til at dække administrative udgifter. Derudover dækkes udgifter til volontørens rejse, lommepenge, kost og logi. Organisationer, som ønsker at blive værtsorganisation, skal akkrediteres af Styrelsen for Videregående Uddannelser. Der er tre årlige ansøgningsrunder til EVS: Den 17. marts, 30. april og 1. oktober.

Kom til EVS-inspirationsdag og bliv klogere på processen

Det nationale kontor for Erasmus+ inviterer til to inspirationsdage, hvor du kan høre mere om EVS-programmet, herunder akkrediterings- og ansøgningsprocessen, og møde en koordinerende organisation, som kan bistå jer i hele ansøgningsprocessen og projektperioden. Vi har også inviteret en volontør, som deler ud af sine erfaringer og fortæller om et værtsprojekt. Vi byder på en let frokost.

Kom og hør mere om EVS:


Fredag d. 13. juni i København, 10.30-12.30

Mød bl.a. den koordinerende organisation AFS Interkultur

Styrelsen for Videregående Uddannelser, Bredgade 43, 1260 København K

Mandag d. 16. juni i Aarhus, 10.00-12.30 (morgenmad fra kl. 9.00)

Mød bl.a. den koordinerende organisation Dansk ICYE

Scandic Aarhus City, Østergade 10, 8000
Aarhus C

Senest opdateret 20. maj 2014