Gå til indhold

København: Seminar om vejledning med globalt udsyn - Fokus på erhvervsuddannelserne

Vi følger op på tidligere års kurser for vejledere og tilbyder i år to seminarer i oktober i København og Aarhus. Sidste år udtrykte mange deltagere ønske om at høre mere om de internationale muligheder for erhvervsskoleeleverne, så det retter vi fokus mod i år.
  • Tid og sted
  • Hvornår 28. oktober 2014 fra 09:15 til 15:30
  • Hvor Scandic Copenhagen, Vester Søgade 6, 1601 København V.

Om formiddagen vil vi informere om mulighederne for uddannelses- og praktikophold i udlandet for erhvervsskoleelever og præsentere 3 af de ordninger, som styrelsen er involveret i.

Eftermiddagen vil byde på oplæg af Søren Kristensen, fra firmaet Techne, der fortæller om udfordringer i mobilitetsvejledningen og to skoler deler ud af deres erfaringer med deres arbejde med udlandsophold for eleverne. Der vil også blive tid til erfaringsudveksling mellem vejledere fra de forskellige sektorer.

Seminaret henvender sig til vejledere i UU-Centre (Ungdommens Uddannelsesvejledning), vejledere på erhvervsskoler, produktionsskoler, efterskoler og i 9.-10. klasserne.

Det er gratis at deltage. Antallet af pladser er begrænsede og tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig til euroguidance@uds.dk senest mandag den 20. oktober 2014. Husk at angive, hvilken dato du ønsker at deltage.

Program

09:15Kaffe og morgenbrød
09.30

Velkomst. Hvorfor fokus på vejledning og erhvervsskoleelevernes internationale uddannelses- og praktikophold? v/Birtha Theut, Styrelsen

10.00

Hvilke muligheder er der for erhvervsskoleeleverne for at komme til udlandet og hvilke skoler sender dem afsted?

1) Den danske PIU ordning (Praktik i udlandet) v/Svend Rechnagel, Styrelsen

10.45

Kaffepause

11.00

2) Erasmus+ EUD v/Svend Rechnagel, Styrelsen

3) Nordplus Junior v/Birtha Theut, Styrelsen

11.45 Europass – få papir på det du har lært, v/Benedikta Harris, Styrelsen
12.00

Frokost

13.00 Udfordringer i mobilitetsvejledningen. Med udgangspunkt i to undersøgelser vil Søren Kristensen komme med sit bud på kravene til mobilitetsvejledning i forhold til de stærke og de svagere elever, v/Søren Kristensen, Techne
14.00 Kaffepause
14.15

Hvordan vejleder vi vores Merkantil-elever (HG) på Køge Handelsskole, der skal til udlandet? v/Inge Jakobsen og Malene Olsgaard, Køge Handelsskole

14.45

Er udlandsophold kun for de stærkeste elever? Hvilken mobiltetsvejledning giver vi på Den Økoligiske Produktionsskole? v/ Sisse Carelse, Den Økologiske Produktionsskole

15.15

Spørgsmål, diskussion & evaluering

15.30 Afslutning

 

Seminarerne arrangeres og finansieres af det danske Euroguidance Center, der er en del af EU's netværk af nationale ressource centre for vejledning med deltagelse af Europass, Erasmus+  og Nordplus.

 

 

 

Kontakt

Birtha Theut
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 22
Email: bt@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019