Gå til indhold

Tur til USA for ledere og internationale koordinatorer på erhvervsskolerne

Styrelsen for Videregående Uddannelser arrangerer en tur til American Association of Community Colleges (AACC) Convention i Washington DC, 2-9. april 2014
  • Tid og sted
  • Hvornår 02. april 2014 01:00 til 09. april 2014 01:00
  • Målgruppe Ledere og internationale koordinatorer på erhvervsskolerne

Styrelsen for Videregående Uddannelser tilrettelægger i lighed med tidligere år en tur til den årlige kongres i American Association of Community Colleges, AACC, for ledere og internationale koordinatorer på erhvervsskolerne. Kongressen finder sted 5-8. april i Washington DC og i tilknytning hertil arrangerer vi sammen med AACC besøg på community colleges omkring Washington den 3-4. april.

Turen arrangeres som led i det dansk-amerikanske samarbejde på erhvervsskoleområdet, og der derfor mulighed for at søge om tilskud til dækning af rejseomkostninger gennem DK-USA programmet.

DK-USA programmet har til formål at fremme samarbejde mellem Danmark og USA inden for erhvervsuddannelserne, og sigtet med turen til Washington DC er at udbrede kendskabet til community college sektoren i USA og at styrke kontakter mellem repræsentanter for danske erhvervsskoler, amerikanske community colleges og AACC med henblik på øget samarbejde over Atlanten.

AACC Annual Convention foregår på Marriott Wardman Park Hotel, 2660 Woodley Road, NW in Washington, D.C. Kongressen omfatter et bredt udvalg af workshops og plenum oplæg om forskellige uddannelsestemaer, herunder også workshops om internationalisering. I konferencecenteret vil der sideløbende med konferencen være en større udstilling/messe for uddannelsessektoren.

Der foreligger endnu ikke noget detaljeret program for de mange workshops, men blandt oplægsholderne på kongressen vil være tidligere udenrigsminister Colin Powell. Programmet vil ligge klart i løbet af februar og vil kunne ses på AACCs hjemmeside.

Program for besøgene på community colleges før kongressen vil blive aftalt med AACC og de amerikanske colleges, når vi ved hvor mange, der tager med.

Transport og ophold
Der er mulighed for at reservere hotel via AACCs hjemmeside.

Deltagere sørger selv for at bestille rejse til USA.


Tilmelding til AACC Convention

For at deltage i AACC konferencen skal man tilmelde sig online.

Tilmeldingsgebyret er på 950 $, som inkluderer frokost søndag den 6. april, galla middag den 7. april og en brunch session tirsdag 8. april. 

På tilmeldingsblanketten skal oplyses titel. I USA bruger direktører og vicedirektører for community colleges normalt titler som president og vice president.

Tilskud til deltagelse
Man kan søge om tilskud fra DK-USA programmet på 6.000 kr til turen. Betingelsen for tilskud er, at man deltager i det 5 dages faglige program for turen, der omfatter community college besøg 3-4. april og AACC Convention 6-8. april. Tilskud kan søges for ledere og koordinatorer fra erhvervsskolerne.

Desuden er der mulighed for at deltage i forskellige pre-convention workshops lørdag den 5. april mod ekstra betaling.
Efter hjemkomsten indsendes en kort rapport om udbyttet af turen, herunder eventuelt perspektiver for samarbejde med amerikanske colleges.

Nærmere oplysninger og tilmelding til turen til Lars Møller Bentsen i Styrelsen for Videregående Uddannelser på lmb@ui.dk telefon 7231 8926

Af hensyn til planlægningen vil vi gerne have besked om deltagelse snarest muligt og senest den 20. februar 2014.

Kontakt

Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: lmb@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019