Gå til indhold

Foredrag: Fokus på Arktis… med satellitter og droner

Kom til gratis foredrag med Michael Linden-Vørnle, Danmarks Tekniske Universitet - DTU Space, og Charlotte Wiin Havsteen, Forsvarets Center for Operativ Oceanografi, om hvordan satelitter og droner i dag og i fremtiden anvendes i forskning i Arktis.
  • Tid og sted
  • Hvornår 03. september 2015 fra 18:00 til 19:00
  • Hvor Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, København

Om foredraget "Fokus på Arktis... med satelitter og droner" ved Michael Linden-Vørnle, Danmarks Tekniske Universitet - DTU Space, og Charlotte Wiin Havsteen, Forsvarets Center for Operativ Oceanografi

Charlotte Wiin Havsteen, Forsvarets Center for Operativ Oceanografi
Charlotte Wiin Havsteen, Forsvarets Center for Operativ Oceanografi
Michael Linden-Vørnle, Danmarks Tekniske Universitet - DTU Space
Michael Linden-Vørnle, Danmarks Tekniske Universitet - DTU Space
Arktis er et enormt område, der er tyndt befolket, har et meget udfordrende og omskifteligt vejr og kun har meget begrænset infrastruktur som fx veje. Dertil kommer, at klimaforandringer som følge af global opvarmning ses tydeligst i Arktis. For at forskerne kan lære mere om klimaforandringerne i Arktis, har de brug for flere data, og her spiller satellitter en helt central rolle. Satellitdata er også af afgørende betydning for vejrudsiger og isvarsling. Endelig kan satellitter suppleret med droner også levere værdifulde data i realtid eller nær-realtid til redningsoperationer og miljøbeskyttelse samt levere kommunikation. Ved dette arrangement vil Charlotte Wiin Havsteen, chef for Forsvarets Center for Operativ Oceanografi, og Michael Linden-Vørnle, astrofysiker, chefkonsulent og leder af DTU Space DroneCenter ved Danmarks Tekniske Universitet, fortælle om, hvilken rolle satellitter og droner spiller i Arktis og kan komme til at spille i fremtiden.

Foredraget holdes på dansk.

Foredraget er en del af foredragsrækken om "Rumrejsen - Danmark i Rummet"

Når astronaut Andreas Mogensen for Den Europæiske Rumorganisation (ESA) flyver til Den Internationale Rumstation (ISS) som den første dansker i rummet, inviteres offentligheden samtidig til en række unikke og gratis foredrag om Danmark og det internationale samarbejde i rummet.

Foredragsrækken er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Industri, Den Europæiske Rumorganisation (ESA) og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Foredragene afholdes  klokken 17-18 på hverdage i perioden den 31. august til 11. september 2015.

Der er ingen tilmelding. Pladserne fordeles efter ”først-til-mølle”-princippet - så kom i god tid. Der er plads til 100 tilhørere.

> Se alle foredrag i foredragsrækken "Rumrejsen - Danmark i Rummet" i Uddannelses- og Forskningsministeriets arrangementskalender.

> Se program for hele foredragsrækken (pdf).

 

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: 72318284
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019