Gå til indhold

Foredrag: Tordenstorme og kæmpelyn: ASIM på Den Internationale Rumstation - Danmarks største eksperiment i rummet

Kom til gratis foredrag med Torsten Neubert, Danmarks Tekniske Universitet - DTU Space, og Carsten Jørgensen, Terma, om Danmarks største enkeltsatsning i rummet, ASIM, som skal måle tordenvejrs påvirkning af atmosfæren og rolle i klimaet.
  • Tid og sted
  • Hvornår 08. september 2015 fra 18:00 til 19:00
  • Hvor Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, København

Om foredraget "Tordenstorme og kæmpelyn: ASIM på Den Internationale Rumstation - Danmarks største eksperiment i rummet" ved Torsten Neubert, Danmarks Tekniske Universitet - DTU Space, og Carsten Jørgensen, Terma

Carsten Jørgensen, Terma
Carsten Jørgensen, Terma
Torsten Neubert, Danmarks Tekniske Universitet - DTU Space
Torsten Neubert, Danmarks Tekniske Universitet - DTU Space
Der bliver stadigt opdaget nye og forbavsende sider af atmosfæren. Tordenvejr, for eksempel, er som høj-energi partikelacceloratorer, der skaber røntgenstråling, antistof og kæmpelyn på kanten af rummet. Opdagelsen har øget opmærksomheden på tordenvejrs påvirkning af atmosfæren og rolle i klimaet. Danmark har taget lederskabet af udviklingen af det første rumeksperiment designet til at måle på de nye sider af tordenvejr, ASIM (Atmosphere-Space Interactions Monitor), som skal sidde uden på Den Internationale Rumstation. Det er Danmarks største enkeltsatsning i rummet. Torsten Neubert, chefkonsulent DTU Space, og Carsten Jørgensen, Senior Vice President, Spacetechnology, Terma, fortæller historien om ASIM og om det eksperiment, Andreas Mogensen skal udføre i forbindelse med ASIM.

Foredraget holdes på dansk.

Foredraget er en del af foredragsrækken om "Rumrejsen - Danmark i Rummet"

Når astronaut Andreas Mogensen for Den Europæiske Rumorganisation (ESA) flyver til Den Internationale Rumstation (ISS) som den første dansker i rummet, inviteres offentligheden samtidig til en række unikke og gratis foredrag om Danmark og det internationale samarbejde i rummet.

Foredragsrækken er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Industri, Den Europæiske Rumorganisation (ESA) og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Foredragene afholdes  klokken 17-18 på hverdage i perioden den 31. august til 11. september 2015.

Der er ingen tilmelding. Pladserne fordeles efter ”først-til-mølle”-princippet - så kom i god tid. Der er plads til 100 tilhørere.

> Se alle foredrag i foredragsrækken "Rumrejsen - Danmark i Rummet" i Uddannelses- og Forskningsministeriets arrangementskalender.

> Se program for hele foredragsrækken (pdf).

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019