Gå til indhold

Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet 2015

Det overordnede tema i år er det uendelige univers. Se blandt andet billeder og video optaget af Danmarks første astronaut Andreas Mogensen og oplev DR's Store Nørd give et vildt live show. Du kan også se racerbiler, flyve droner, smage rummad og skylle det hele ned med klimavenlig øl.
  • Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet 2015
  • 2015-10-09T19:00:00+02:00
  • 2015-10-10T00:59:00+02:00
  • Det overordnede tema i år er det uendelige univers. Se blandt andet billeder og video optaget af Danmarks første astronaut Andreas Mogensen og oplev DR's Store Nørd give et vildt live show. Du kan også se racerbiler, flyve droner, smage rummad og skylle det hele ned med klimavenlig øl.
  • Tid og sted
  • Hvornår 09. oktober 2015 19:00 til 10. oktober 2015 00:59
  • Hvor Bredgade 40, 1260 København K

Banner til kulturnatten 2015

 

Velkommen til en vanvittig aften i videnskabens verden

Vi åbner dørene kl. 18, og kl 18.10 byder uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen velkommen. Herefter er der aktiviteter i hele huset frem til midnat. Husk også at kigge forbi Holmen, hvor Skoleskibet Georg Stages besætning inviterer gæster ombord. Læs hele programmet nedenfor.

Program // Store scene

18.10 - 18.15

Åbningstale

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen byder velkommen

18.15 - 18.45

Store Nørd show

Hele Danmarks vanvittige videnskabsmænd Kåre og Emil fra Store Nørd fra DR viser deres forrygende science show

19.00 - 19.30

Innovationspitch

Oplev innovative ideer live, når tre unge iværksættere går på scenen og ”pitcher” for publikum 

19.30 - 20.00

Andreas Mogensens rumrejse

Oplev unikke optagelser fra Andreas Mogensens rumopsendelse på storskærm. Direktør fra Danish Aerospace Company Thomas A. E. Andersen fortæller om opsendelsen og forklarer det vi ser. 

20.00 - 20.30

Store Nørd show

Hele Danmarks vanvittige videnskabsmænd Kåre og Emil fra Store Nørd fra DR viser deres forrygende science show

20.45-21.15

Andreas Mogensens rumrejse

Oplev unikke optagelser fra Andreas Mogensens rumopsendelse på storskærm. Direktør fra Danish Aerospace Company Thomas A. E. Andersen fortæller om opsendelsen og forklarer det vi ser. 

21.15-21.45

Science Slam - Hvad er det ydre rum?

Filosoffen Vincent Hendricks og astronomen Anja C. Andersen diskuterer menneskets opfattelse af fænomenet.

21.45-22.15

Juno-Fly-By (film)

Mathias Benn, rumforsker på DTU Space, fortæller om og viser dele af den berømte Juno Earth Flyby video, der har fået flere end 1,5 millioner visninger på YouTube. Hør, hvad der helt præcist vises på videoen og om instrumenterne, der blev brugt til at optage den.

 

Program // Autografstand

19.00 - 19.30

Store Nørd giver autografer

20.45 - 21.15

Store Nørd giver autografer 

 

Program // Hele aftenen i Bredgade 40

NASA Design // Designskolen i Kolding

Se det ydre rum på en helt original måde. I samarbejde med NASA har Designskolen i Kolding sat studerende til at lave visualiseringer af NASA's rumdata.

Begyndelsen // Jordemoderuddannelsen

Hvordan begynder et menneskeliv? Bliv klogere på graviditet, fødsel og familiedannelse gennem film, plancher og samtale med undervisere og studerende fra jordemoderuddannelsen.

Smag og se din respons på en FaceReader // dVices4food

Hvordan reagerer du på nye smagsindtryk? Se din respons på en FaceReader. Følg med i, hvordan man udvikler sunde nudges og slut af med en 3D-rundtur i det virtuelle supermarked.

Oplev Danmarks første Cubesat // Aalborg Universitet

Danmark og ESA's første cubesat er sat i kredsløb fra Den Internationale Rumstation (ISS). Oplev satellitten og se, hvordan den opereres fra Aalborg Universitets jordstation.

Stjernekamera // Terma

En af Danmarks førende virksomheder på rumområdet fremviser stjernekamera, animationer og fortæller om deres bidrag til blandt andet rumfartøjerne Rosetta og Huygens.

Byg elektroniske komponenter  // DELTA

Oplev demonstrationen af smarte nye teknologier som Energy Harvesting (intelligent høst af energi). Du kan også bygge dine egne elektroniske komponenter med DELTA’s IdemoBits.

Kognitive høreapparater // Danmarks Tekniske Universitet

Høreapparater forstærker lyd, men ikke nødvendigvis lige de lyde, lytteren fokuserer på. Følg og afprøv udviklingen af apparater, der optager signaler fra hjernen for at afkode lytterens fokus.

Roadrunners // Danmarks Tekniske Universitet

Verdensmestre i brændstoføkonomi. DTU Roadrunners bygger super brændstoføkonomiske biler. Se deres bioetanoldrevne bil ”DTU Phoenix”, som i 2015 satte ny verdensrekord i brændstofforbrug (665km/l).

Prøv jobbet som dronepilot // DTU Space DroneCenter

DTU Space medbringer flere forskellige droner blandt andet prototypen på Danmarks største drone - en kombination af fly og helikopter.

Oplev Danmarks røntgen-rumteleskop ”JEMX”// DTU Space 

Lær om universets mest ekstreme forhold, magnetstorme og om rumvejrs påvirkning på Jordens klima. Hør også om filmen Juno Earth Flyby, som vises kl. 21.00.

Spis fremtidens fødevare fra Michelin-kokke // Power Soup ApS: 1Meal

Francis Cardenau og Mikkel Maarbjerg serverer smagsprøver på sunde mikroalger. NASA forsker også i mikroalger, og Andreas Mogensen indtog dem på sin rumrejse.

Mød robotterne NAO og Paro // Teknologisk Institut

Robotterne fra Teknologisk Institut bruges for eksempel i undervisning og inden for velfærdssektoren.

Sanse-quiz // SmagForLivet

Løs den spændende quiz med sjove opgaver, der udfordrer alle sanserne. Kan du for eksempel mærke, hvad der gemmer sig i pastaskruerne? 

Smag en klimavenlig øl // DTU Bryghus

Bryghuset fra DTU giver smagsprøver på deres bæredygtige øl, som er brygget efter en særlig CO2-venlig metode.

Oplev fremtidens lygtepæle // DTU Smart Avenue 

Intelligent gadebelysning. Hør, hvordan instrumenter i lygtepæle kan måle luftforurening, støj og bevægelser samt forudse og forhindre trafikpropper.

MSK // Maskinmesterskolen København

Kom og se, hvad de studerende fra Maskinmesterskolen udvikler af spændende maskiner. Der vil være demonstrationer, og de nysgerrige har mulighed for at stille spørgsmål.

Hvad kan Folkeuniversitetet tilbyde dig?  

// Folkeuniversitetet

På Folkeuniversitetets stand kan du få et indblik i deres mange tilbud og høre, hvor let det er at blive klogere.

Grib verden // Erasmus+

Rejs ud i verden med din uddannelse. Hør mere om mulighederne for mobilitet og internationalisering i din uddannelse – videregående- som voksenuddannelse.

Program// Hele aftenen på Holmen

Kom ombord på  skoleskibet Georg Stage

Danmarks smukkeste uddannelsesinstitution, skoleski­bet Georg Stage og besætningen lægger i år til på Holmen og inviterer alle ombord.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 25. marts 2019