Gå til indhold

Tur til USA for ledere og internationale koordinatorer på erhvervskolerne

Styrelsen for Videregående Uddannelser arrangerer en tur til AACC Convention i San Antonio, Texas, USA den 15 til 22. april 2015.
  • Tid og sted
  • Hvornår 15. april 2015 01:00 til 22. april 2015 01:00
  • Hvor San Antonio, Texas, USA
  • Målgruppe Ledere og internationale koordinatorer på erhvervskolerne

Styrelsen for Videregående Uddannelser arrangerer i lighed med tidligere år en tur til den årlige kongres i American Association of Community Colleges, AACC. Turen er målrettet ledere og internationale koordinatorer på erhvervsskolerne.

Kongressen finder sted i dagene den 18 til 21. april 2015, og i tilknytning hertil arrangerer styrelsen sammen med AACC besøg på community colleges omkring San Antonio den 16-17. april 2015.

Turen arrangeres som led i det dansk-amerikanske samarbejde på erhvervsskoleområdet under DK-USA programmet. Programmet  har til formål at fremme samarbejde mellem Danmark og USA inden for erhvervsuddannelserne, og sigtet med turen til San Antonio er at udbrede kendskabet til community college sektoren i USA og at styrke kontakter mellem repræsentanter for danske erhvervsskoler, amerikanske community colleges og AACC med henblik på øget samarbejde over Atlanten.

studietur til USA

Tilskud til deltagelse og ansøgningsfrist

Deltagere skal selv sørge for at bestille rejse til USA. Der kan søges om tilskud fra DK-USA programmet på kr. 6.000,- til turen. Betingelsen for tilskud er, at man deltager i det fem dage lange faglige program, der omfatter community college besøg den 16-17. april 2015 og AACC Convention 19-21. april 2015. Tilskud kan søges for ledere og koordinatorer fra erhvervsskolerne.

Desuden er der mulighed for at deltage i forskellige pre-convention workshops, der afholdes lørdag den 18. april 2015, mod ekstra betaling.

Efter hjemkomsten indsendes en kort rapport om udbyttet af turen, herunder eventuelt perspektiver for samarbejde med amerikanske colleges. 

For nærmere oplysninger og tilmelding til turen kontakt Lars Møller Bentsen i Styrelsen for Videregående Uddannelser på lmb@uds.dk, telefon 7231 8926.

Frist for tilmelding til turen er den 16. februar 2015.

Om the AACC Annual Convention

Kongressen omfatter et bredt udvalg af workshops og plenum oplæg om forskellige uddannelsestemaer, herunder også workshops om internationalisering. Der vil blandt andet være en workshop om erfaringer med det dansk-amerikanske samarbejde inden for erhvervsuddannelserne. I konferencecenteret vil der sideløbende med konferencen være en større udstilling/messe for uddannelsessektoren.  

Der foreligger endnu ikke et detaljeret program for de mange workshops, men blandt oplægsholderne på kongressen vil være tidligere arbejdsminister Robert Reich. Programmet vil ligge klart i løbet af februar og vil kunne ses på AACCs hjemmeside: www.aacc.nche.edu under events / 95th annual convention.

Program for besøgene på community colleges før kongressen vil blive aftalt med AACC og de amerikanske colleges, når vi kender antallet af deltagere.

Tilmelding til AACC Convention

For at deltage i AACC Convention, skal man tilmelde dig online via AACCs hjemmeside på www.aacc.nche.edu under events / 95th annual convention / registration. Tilmeldingsgebyret er på 950 $. Beløbet inkluderer frokost søndag den 19. april 2015, gallamiddag den 20. april 2015 og en brunchsession tirsdag den 21. april. 2015

På tilmeldingsblanketten skal oplyses titel. I USA bruger ledere fra community colleges normalt titler som president og vice president.

Transport og ophold

AACC Annual Convention foregår i Henry B. Gonzales Convention Center, 200 East Market Street i San Antonio.  

Der er mulighed for at reservere hotel via AACCs hjemmeside. Se på www.aacc.nche.edu under events / 95th annual convention / hotelreservations.  

Kontakt

Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: lmb@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. juli 2020