Gå til indhold

Cluster Matchmaking Conference

Europas største matchmaking for klynger afholdes i disse dage i Warszawa og skal bane vejen for internationale samarbejdspartnere og eksportmuligheder for danske SMV’er.
  • Tid og sted
  • Hvornår 19. september 2016 til 21. september 2016
  • Hvor Warszawa, Polen

17 danske klynger og innovationsnetværk er med i Warszawa, der hen over de næste to dage danner ramme om 4th Cluster Matchmaking Conference. En event der for fjerde år i træk er udråbt til Europas største matchmaking for klynger. 250 deltagere fra 150 klynger fra 30 forskellige lande er tilmeldt. 

Danske SMV’er sparer tid

Det vigtigste punkt på programmet i Warszawa er selve matchmakingen. Helt som i traditionel dating, har deltagerne på forhånd booket møder med hinanden på tværs af både grænser og fag. Der er forhåndsbooket 530 møder. Det er en velorganiseret og effektiv metode, hvor klyngerne hurtigt kan finde ud af, om de har noget at tilbyde hinanden og hinandens virksomheder. Og det er tidsbesparende sammenlignet med, at de enkelte SMV’er selv skal ud og finde relevante samarbejdspartnere og indgange til nye markeder.

Høje forventninger 

Erfaringer fra de tre tidligere events giver høje forventninger til resultatet af de to dage i Warszawa. Resultatet af sidste års event var flere end 35 internationale samarbejdsprojekter. Og mindst € 400.000 blev efterfølgende genereret til klyngesamarbejdsprojekter. Derudover er der alle de nye kontakter og afledte effekter, som er svære at måle på og linke direkte tilbage til eventen. Men forventningerne til dette års event er mindst 50 nye internationale samarbejder, der involverer danske virksomheder.

Lige som de tidligere år er det BSR Stars, Styrelsen for Forskning og Innovation, Enterprise Europe Network, Cluster Excellence Denmark m.fl., der står bag eventen. Arrangementet udspringer af BSR Innovation Express, som er et fælles støtte-initiativ, som med afsæt i Østersøregionen fokuserer på internationalisering af små og mellemstore virksomheder (SMV) via innovationsnetværk og klynger.

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019