Gå til indhold

DFiR-konference 2016: Viden i Verdensklasse

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) inviterer den 9. juni 2016 til en konference med fokus på årsagerne til, at dansk forskning ligger internationalt højt. DFiR vil på baggrund af sine analyser præsentere en række anbefalinger til, hvordan det høje niveau opretholdes og udbygges.
  • DFiR-konference 2016: Viden i Verdensklasse
  • 2016-06-09T14:00:00+02:00
  • 2016-06-09T18:00:00+02:00
  • Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) inviterer den 9. juni 2016 til en konference med fokus på årsagerne til, at dansk forskning ligger internationalt højt. DFiR vil på baggrund af sine analyser præsentere en række anbefalinger til, hvordan det høje niveau opretholdes og udbygges.
  • Tid og sted
  • Hvornår 09. juni 2016 fra 14:00 til 18:00
  • Hvor Axelborgsalen, Vesterbrogade 4A, 1620 København V

Dansk forskning er i den absolutte top, når det gælder både produktion og gennemslagskraft. Det viser en række internationale indikatorer og ranglister.*  Men hvad er årsagerne til, at det går så godt for dansk forskning og innovation, og er det muligt at konkretisere, hvad der karakteriserer et forskningssystem, der genererer høj kvalitet?

DFiR har i projektet ”Viden i verdensklasse” haft seks arbejdshypoteser som mulige forklaringer på det, som er blevet kaldt ’det danske mirakel’. DFiR’s bevæggrund for at finde forklaringerne på den danske succes, har været at skabe det bedste grundlag for at indrette fremtidens forsknings- og innovationssystem.

Med konferencen om ”Viden i verdensklasse” ønsker DFiR at udbrede rådets nedslag i kvalitetsaspekterne af dansk forskning. Rådet vil på baggrund af en omfattende analyse foretaget af Dansk Center for Forskningsanalyse præsentere sine bud på, hvad der betinger kvalitet, og hvordan den løbende forbedres til gavn ikke blot for dansk for forskning, men for samfundet som helhed.

Rapporter

På konferencen vil DFiR præsentere en rapport med rådets foreløbige konklusioner og anbefalinger vedrørende dansk forskning. Rapporten vil blive udsendt til deltagerne på forhånd og offentliggøres efterfølgende i en revideret version, idet diskussioner og konklusioner fra konferencen vil blive inddraget.

Ligeledes vil Dansk Center for Forskningsanalyse præsentere sin baggrundsrapport ” Links between research policy and national academic performance”. Rapporten vil blive tilsendt deltagerne forud for konferencen og offentliggøres efterfølgende.

Tilmelding og program

Tilmelding til konferencen er lukket fra mandag d. 6 kl. 12. Kontakt venligst sekretariatet (dfir@fi.dk), hvis du vil skrives op til en plads.

Yderligere oplysninger: Sekretariatet for Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd, e-mail: dfir@fi.dk

 


 * Dansk forskning ligger på en 3. plads i EU opgjort i en samlet excellence-indikator.  Indikatoren er baseret på andel af højtciterede videnskabelige artikler, antal patentansøgninger, universitetsrangliste (CWTS Leiden Ranking) og antal ERC-bevillinger.

I 2014 og 2015 viste Innovation Union Scoreboard desuden, at Danmark lå på en anden plads i EU målt på landenes innovationskraft. Målingen er foretaget på 17 parametre, hvor Danmark generelt ligger over EU-gennemsnittet.

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd gennemfører en række tematiske projekter inden for forskning og innovation. Konferencen har til formål at involvere et bredt spektrum af forsknings- og innovationspolitiske interessenter og aktører i  debatten om resultatet af projektet Viden i verdensklasse. Rådet forventer ikke at finde eller kunne præsentere endegyldige svar på,hvorfor dansk forskning klarer sig så godt. Men rapporterne og rådets arbejde med projektet sigter på at tilvejebringe et væsentligt videngrundlag for indretningen af fremtidens forsknings- og innovationssystem.

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019