Gå til indhold

Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet 2016

Sidste år hev vi hele universet ned i vores hus. I år skruer vi tiden frem og stiller skarpt på fremtidens store spørgsmål. Er der plads til bamser i fremtiden? Bliver store nørder større? Kan du bygge en robot på under et minut? Og må man flyve med droner efter en klimavenlig øl?
  • Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet 2016
  • 2016-10-14T19:00:00+02:00
  • 2016-10-15T00:59:00+02:00
  • Sidste år hev vi hele universet ned i vores hus. I år skruer vi tiden frem og stiller skarpt på fremtidens store spørgsmål. Er der plads til bamser i fremtiden? Bliver store nørder større? Kan du bygge en robot på under et minut? Og må man flyve med droner efter en klimavenlig øl?
  • Tid og sted
  • Hvornår 14. oktober 2016 19:00 til 15. oktober 2016 00:59
  • Hvor Bredgade 40, 1216 København K

Kulturnatten kollage 2  

Velkommen til fremtiden!

Vi har spændende aktiviteter i hele huset, der kører fra kl.18-24. Derudover har vi to scener med særlige programmer. Læs om alle aktiviteter, shows og oplæg nedenfor.

Program // Scene i gården

18.10 - 18.15

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs byder velkommen

18.15 - 18.45 Store Nørd show
18.55 - 19.15 Store Nørd giver autografer
19.30 - 20.00 Store Nørd show
20.00 - 20.30 Store Nørd giver autografer

 

Program // Oplægstelt

19.00 - 19.30

Gaming og manipulation af hjernen

Søren Storm og Mikkel Andersen fra YouTube-kanalen newgame, som er udviklet af Videnskab.dk, demonstrerer, hvor svært det er at spille Snake, når der er byttet rundt på højre og venstre. Du får også en forklaring på, hvorfor hjernen har så svært ved at omstille sig.

19.45 - 20.15

Et opråb til fornuften – en indføring i bobleteori

Filosofiprofessor Vincent Hendricks viser, hvordan bobler kan bruges til at forklare og forstå vores verden og hverdag. Undervejs punkterer han en række af tidens mest oppustede tendenser i den offentlige debat, ikke mindst på de sociale medier. Spræng boblen er et opråb til fornuften!

20.30 - 21.00

Folkevandringer – fortidens, nutidens og fremtidens

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller om folkevandringer i bronzealderen - et næsten glemt kapitel af vores historie, der rummer stor dramatik og dyrkøbte erfaringer, som stadig er aktuelle for os i dag.

21.15 - 21.45

Sprogets ædle stene – om sprogets udvikling

Sprogforsker Michael Ejstrup fortæller om, hvordan vi konstant ændrer ordsprog og talemåder, og giver en række eksempler, der enten får smilene frem eller mavesyren til at skumme. ”Verden er af lava”. Eller hvad siger du?

22.00 - 22.30

Horrorspil sætter spor i kroppen

Søren Storm og Mikkel Andersen fra YouTube-kanalen newgame, som er udviklet af Videnskab.dk, viser dig, hvordan kroppen reagerer, når man spiller gyserspil. Tør du se med?

Program // Hele aftenen i Bredgade 40

Saftevandsrobot // IT Universitetet

Væskehåndteringsrobotten EvoBot serverer saftevand til alle besøgende. I løbet af aftenen vil EvoBot forbedre saftevandsopskriften på baggrund af feedback fra gæsterne.

Tag bamsen med // Bamsehospitalet

Tag din yndlingsbamse med forbi Bamsehospitalets dygtige sygeplejerske- og lægestuderende, der står klar med plaster, bandager og gode råd.

Flyv med droner // Syddansk Universitet

Vi har selvfølgelig også droner! Og hvis du er heldig, får du lov til at flyve en drone selv, når SDU Dronecenter slår vejen forbi.

Byg en robot på et minut // Danmarks Tekniske Universitet

Nu har du chancen for at bygge og programmere din egen robot med det nye samlesystem ’Fable’, som gør det muligt at bygge en robot på under et minut.

Insektsnacks // Teknologisk Institut

Kom og smag på græshopper, fårekyllinger eller melorme - eller müeslibarer, der er lavet på insektmel, og hør, hvorfor insekter burde være del af fremtidens hverdagskost.

Skolerobotter // Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse

Kom og se skolerobotter, 3D-printere, online klasselokaler og meget mere, som vil blive brugt i fremtidens uddannelsessystemer, og hør om de etiske dilemmaer, der følger med. 

Smag en klimavenlig øl // Danmarks Tekniske Universitet

Smag en klimavenlig øl, når DTU Bryghus giver smagsprøver på deres bæredygtige øl, som er brygget efter en særlig CO2-venlig metode.

Oplev fremtidens design og arkitektur // KADK

Få udfordret sanserne i den virtuelle verden, oplev el-knallerten Elmo, se en nyfortolkning af urnen, lær om kemoterapi ’to go’ og meget mere, når studerende fra KADK besøger os på Kulturnatten.

En virtuel oplevelse // Dansk Lyd

Få dig én på den virtuelle oplever, når Dansk Lyd byder vores gæster på en af de mest hypede teknologitrends lige nu – Virtual Reality.

Ny indsigt // Folkeuniversitetet

Hvad kan Folkeuniversitetet tilbyde dig? På Folkeuniversitetets stand kan du få indblik i deres mange tilbud og høre, hvor let det er at blive klogere.

Livets begyndelse // Jordemoderuddannelsen

Hvordan begynder et menneskeliv? Bliv klogere på graviditet, fødsel og familiedannelse gennem film, plancher og samtale med undervisere og studerende fra jordemoderuddannelsen.

Hjælpsomme robotter // Teknologisk Institut

Her kan du møde robotterne NAO og selskabssælen Paro. Robotterne fra Teknologisk Institut bruges for eksempel i undervisning og inden for velfærdssektoren.

Det virtuelle supermarked// Aalborg Universitet

Kom og oplev, hvordan et virtuelt supermarked har indflydelse på dine valg af produkter, eller hvordan dit ansigt afslører dine fødevarefavoritter.

Rejs ud // Grib verden og Erasmus+

Rejs ud i verden med din uddannelse. Hør om mulighederne for mobilitet og internationalisering i din videregående uddannelse eller voksenuddannelse.

Smagsudfordringer // Smag for Livet

Smag på sprøde, salte fiskeskind og bliv klogere på, hvad madens konsistens kan gøre for madoplevelsen.

Fremtidens smarte byer // Danmarks Tekniske Universitet

Bliv klogere på fremtidens ’smart cities’. Oplev f.eks. hvordan smartphones anonymt og uden at installere apps kan afsløre, hvordan vi bruger og bevæger os rundt i byen.

Spil for alle // IT Universitetet

Prøv computerspil for både treårige og pensionister. Slå musik ud af en boksebold, kontrollér en fugl med din stemme, gå på opdagelse i et hus beboet af dyr og meget mere.

Gaming og hjernen // Videnskab.dk og newgame

Find ud af, hvor bange du i virkeligheden bliver, når du bliver jagtet af spøgelser og zombier på computeren, eller spil retrospillet Snake med højre- og venstretasterne byttet rundt.

Kemiforsøg // Skoletjenesten KU Science

Undersøg, hvordan hjernen og nervesystemet fungerer på en sjov og eksperimenterende måde, og bliv klogere på, hvad vi selv og vores omverden består af med sjove kemiforsøg.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 21. juli 2020