Gå til indhold

Aarhus: Seminar for vejledere om udlandsophold for unge i erhvervsuddannelse eller i frivilligt arbejde

Styrelsen for Videregående Uddannelser tilbyder et seminar for vejledere af unge. Deltagerne vil få et overblik over de internationale muligheder for elever i erhvervsuddannelse og for unge, som ikke er uddannelsesparate eller ikke har truffet et uddannelsesvalg.
  • Tid og sted
  • Hvornår 26. maj 2016 fra 10:00 til 16:30
  • Hvor Scandic Aarhus City, Østergade 10, 8000 Aarhus C.

Euroguidance_logoKan et ophold med frivilligt arbejde i udlandet blive et tilbud til unge, der ikke er i uddannelse? Hvad er mulighederne for praktik- og uddannelsesophold i udlandet på erhvervsuddannelserne? Hvorledes arbejder en erhvervsskole og et UU-center (Ungdommens Uddannelsesvejledning) sammen om udlandsophold for vejledere? Og hvilke udfordringer byder mobilitetsvejledningen på? Det er fokus på seminaret ”Vejledning med globalt udsyn: Udlandsophold for unge i erhvervsuddannelse eller i frivilligt arbejde”

Formålet med seminaret er at give danske vejledere et overblik over de internationale muligheder på erhvervsskolerne og vise, at frivilligt arbejde i udlandet også kan være et relevant tilbud til de unge, der ikke er i uddannelse. Og at vejledere også har mulighed for efteruddannelse i udlandet.

Dagens program

Programmet byder blandt andet på en præsentation af mulighederne for udlandsophold med Erasmus+, herunder den Europæiske Volontørtjeneste (EVS) for unge mellem 17 og 30 år, Nordplus og Praktik i Udlandet (PIU). Du kan også høre en erhvervsskole dele ud af erfaringer med det internationale arbejde.  Søren Kristensen, fra firmaet Techne, fortæller om udfordringer i mobilitetsvejledningen og tager fat på kravene til mobilitetsvejledning i forhold til de stærke og de svagere elever. Og endelig præsenteres en model, udviklet af Tech Aalborg og UU Aalborg for vejlederes efteruddannelse i udlandet med EU tilskud.   

Hvem henvender seminaret sig til?

Seminaret retter sig primært mod vejledere i UU-centre, vejledere på erhvervsskoler, produktionsskoler, efterskoler og i 9.-10. klasserne.

Hvor og hvornår?

Torsdag den 26. maj 2016 i Aarhus: Scandic Aarhus City, Østergade 10, 8000 Aarhus C.

Det er gratis at deltage. Antallet af pladser er begrænset og tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig på euroguidance@uds.dk senest den 17. maj 2016.

Bemærk, seminaret afholdes også i København den 24. maj 2016. 

Seminaret arrangeres og finansieres af det danske Euroguidance Center, der er en del af EU's netværk af nationale ressource centre for vejledning med deltagelse af Europass, Erasmus+ og Nordplus.

Kontakt

Birtha Theut
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 22
Email: bt@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 10. november 2021