Gå til indhold

150 år med dansk-japansk diplomati og samarbejde fejres

I år fylder dansk-japansk diplomati 150 år. Den 16. november 2017 markeres jubilæet med et festligt og forskningsfagligt arrangement i Tokyo.
  • Tid og sted
  • Hvornår 16. november 2017 fra 09:30 til 16:45
  • Hvor Tokyo International Forum, Tokyo, Japan

I Japan siges det, at det var danskerne, der bragte ”Solens Rige” i kontakt med resten af verden. Det danske telegraffirma GN Store Nord bragte i 1871 japanerne i telegrafisk kontakt med den vestlige verden ved at etablere det første undervandskabel fra øriget til fastlandet. Gennem Sibirien løb telegrafforbindelsen til Nordeuropa, og dermed var en vigtig grundsten lagt for dansk-japansk samarbejde.

Fotonik, som er den teknologi, der bruges til telegrafkommunikationens efterfølger, fiberoptisk telekommunikation, er også i dag et fælles interesseområde for danskere og japanere. Den 16. november 2017, knap 150 år efter etableringen af den første forbindelse, mødes danske og japanske forskere igen med fotonikken, kommunikation og samarbejde som omdrejningspunkter. Det sker på det videnskabelige seminar ”Photonics Creating the Future”, som Styrelsen for Forskning og Uddannelse arrangerer sammen med den danske ambassade i Japan.

Seminaret markerer 150-året for de dansk-japanske relationer, og fotonik er valgt som tema på grund af den lange historik, der er mellem japanerne og danskerne inden for netop dette område.

Program og tilmelding

Seminaret vil både præsentere tidligere og nuværende dansk-japanske forskningssamarbejder inden for fotonik og byde på et kig ind i fremtidens videnskabelige relationer mellem de to lande.

Programmet byder på oplæg fra førende forskere inden for fotonik fra både Danmark og Japan. Blandt de danske talere er for eksempel:

  • Dr. Palle Jeppesen, professor emeritus, DTU Fotonik
  • Dr. Lars-Ulrik Aaen Andersen, institutdirektør, DTU Fotonik
  • Dr. Kristian Elmholdt Stubkjær, institutdirektør, DTU Elektro
  • Dr. Jan W. Thomsen, institutleder, Niels Bohr Instituttet
  • Dr. Birthe Irene Dinesen, professor, SMI Afdeling for Sundhedsvidenskab og Teknologi, Medicinsk Fakultet, Aalborg Universitet.

Seminaret afsluttes med reception på den danske ambassade i Tokyo.

Kontakt Yumi Murakami Senior Commercial Officer, Kongelig Dansk Ambassade, Japan Telefon: +81(0)3-3780-8725 E-mail: yummur@um.dk

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019