Gå til indhold

Konference: 30 år med Erasmus+: Status og fremtidsperspektiver

Få inspiration til det europæiske uddannelsessamarbejde, når Styrelsen for Forskning og Uddannelse slår dørene op til konferencen '30 år med Erasmus+: Status og fremtidsperspektiver'. Konferencen holdes den 17. november 2017 i København. Det er gratis at deltage.
  • Tid og sted
  • Hvornår 17. november 2017 fra 08:30 til 15:30
  • Hvor DGI-Byen København

Flere end 130.000 danske elever, studerende, undervisere og frivillige har gennem de sidste 30 år rejst ud i Europa og dygtiggjort sig gennem EU’s uddannelsesprogram Erasmus+. I alt har ni millioner europæere benyttet sig af programmet, der har til formål at styrke læring på tværs af europæiske landegrænser.

Konferencen '30 år med Erasmus+: Status og fremtidsperspektiver' danner ramme om fejringen af 30-året for Erasmus+ i Danmark og stiller samtidig skarpt på resultaterne og effekterne af programmet. Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind åbner konferencen.

EU-kommissær Margrethe Vestager holder tale om EU og perspektiverne for det europæiske uddannelsesarbejde, og repræsentanter for uddannelsessektoren debatterer fremtidsperspektiverne for Erasmus+. 

Det Jyske Musikkonservatorium og Albertslund Kommunes Ungecenter deltager med gode eksempler på, hvordan europæisk uddannelsessamarbejde kan bruges som et strategisk redskab til at styrke undervisningen og fastholde unge i uddannelse. Derudover vil formand for Rådet for de grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser, Stina Vrang Elias, tale om internationalisering i erhvervsuddannelsessektoren og overrække prisen til vinderen af styrelsens konkurrence om at skrive den bedste fortælling om et praktikophold i udlandet.

Konferencen favner alle uddannelsessektorer samt ungdomsområdet og henvender sig til rektorer, skole- og uddannelsesledere, undervisere og vejledere, lærere og koordinatorer af internationalt samarbejde samt andre med indflydelse på og interesse for uddannelse og læring.

Program for konferencen

 

08:00

Registrering og morgenbuffet
09:00 Musikindslag v. Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
09:15 Åbning af konferencen v/ uddannelses- og forskningsminister Søren Pind
09:30 Dagens program v/ facilitator Dorte Krogsgaard
09:40 Videoindslag: Et tilbageblik på 30 år med europæisk uddannelsesarbejde v/ folketingsmedlem Bertel Haarder
09:50 Præsentation af resultaterne af den danske midtvejsevaluering af Erasmus+ v/ Dina Celia Madsen, Danmarks Evalueringsinstitut
10:30 Pause
11:00

Præsentation af cases om europæisk uddannelsessamarbejde og spørgsmål fra salen v/ Albertslund Kommunes Ungecenter og Det Jyske Musikkonservatorium 

12:00 Frokost
12:45 Erasmus+ fortællinger: Mød brugerne af Erasmus+
13:00

Paneldebat og spørgsmål fra salen: Det europæiske uddannelsesarbejde: Status og fremtidsperspektiver.

Rektor for Slagelse Gymnasium, Lotte Büchert

Rektor for Copenhagen Business School, Per Holten-Andersen

Forstander på Tietgen Business, Bo Ravn

Formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd, Per Paludan Hansen

Strategi- og udviklingsdirektør og medstifter af Ungdomsbureauet, Kenneth Salomonsen

14:00 Internationalisering i erhvervsuddannelserne samt overrækkelse af PIU-prisen (Praktik i Udlandet) v/ formand for Rådet for de grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Stina Vrang Elias
14:40 Tværgående perspektiv på dagens tema og spørgsmål fra salen v/ EU-kommissær Margrethe Vestager
15:15 Opsamling på dagen v/ direktør i Styrelsen for Forskning og Uddannelse Hans Müller Pedersen
15:30 Farvel og tak

Bliv klar til Erasmus+: Få vejledning på konferencen

Efter konferencen kan deltagerne møde rådgivere fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse, der står klar til at vejlede om mulighederne for tilskud gennem Erasmus+. 

 

Tilmelding

Konferencen afholdes fredag den 17. november 2017 i DGI-Byen i København fra kl. 8.30-15.30. Det er gratis at deltage. Frist for tilmelding er den 1. november 2017.

 

Grib verden billede

Følg med i nyt om internationale uddannelsesprogrammer

På vores LinkedIn-side får du nyt om ansøgningsfrister, arrangementer i ind- og udland, rapporter og cases. Siden hedder Internationale Uddannelsesprogrammer.

Foto: Jakob Dall

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 10. november 2021

Afsendere