Gå til indhold

Konference: Erasmus+ strategiske partnerskaber – nye ideer til fremtidens uddannelse og læring

Få inspiration til udvikling af det europæiske uddannelsessamarbejde, når Styrelsen for Forskning og Uddannelse slår dørene op til årets Erasmus+ konference om strategiske partnerskaber. Konferencen holdes den 25. oktober 2018 i København. Det er gratis at deltage.
  • Tid og sted
  • Hvornår 25. oktober 2018 fra 09:30 til 16:30
  • Hvor DGI Byen, Tietgensgade 65, 1704 København.

Program for dagen

Tilmelding og program

  • Tilmeld dig [inaktivt link]

Senest 14. oktober 2018 kl. 12.00

 

Årets konference for Erasmus+ stiller skarpt på strategiske partnerskabsprojekter. I løbet af dagen vil en række oplægsholdere og paneldeltagere diskutere perspektiver og muligheder i det europæiske uddannelsessamarbejde, og hvordan strategiske partnerskabsprojekter kan understøtte organisationens/institutionens internationale udvikling og samarbejde.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers åbner konferencen, og Aalborg Universitet, Ungdomsbureauet, 3F og Syddansk Erhvervsskole deltager med gode eksempler på strategiske partnerskabsprojekter.

Undervisningsminister Merete Riisager overrækker prisen til vinderen af styrelsens konkurrence om den bedste fortælling om et praktikophold i udlandet, og herefter debatterer repræsentanter for uddannelsessektoren, hvordan strategiske partnerskaber kan indgå som en del af uddannelsesinstitutionernes internationale strategier.

Og endelig holder Bjarke Møller, direktør for Tænketanken Europa, oplæg om, hvordan internationalt uddannelsessamarbejde kan bidrage til at løse vores fælles udfordringer. 

Baggrund

Strategiske partnerskaber er transnationale projekter, der skal udvikle og dele innovative metoder og fremme samarbejde og erfaringsudveksling på uddannelses- og ungdomsområdet. Strategiske partnerskaber giver gode muligheder for at gennemføre en bred vifte af aktiviteter, som understøtter enten innovation eller udveksling af god praksis.

Europa-Kommissionen fremlagde i juni sit forslag til det kommende Erasmus-program (2021-2027) og lægger op til at fordoble budgettet – fra 14,7 til 30 milliarder euro.

Målgruppe

Konferencen favner alle uddannelsessektorer samt ungdomsområdet og henvender sig til rektorer, skole- og uddannelsesledere, undervisere og vejledere, lærere og koordinatorer af internationalt samarbejde samt andre med indflydelse på og interesse for uddannelse og læring.

 

Kontakt

Rikke Brunsgaard Andersen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 94
Email: rba@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 18. marts 2024

Afsendere