Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet 2018
- https://ufm.dk/aktuelt/arrangementer/2018/kulturnatten-i-uddannelses-og-forskningsministeriet-2018
- Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet 2018
- 2018-10-12T19:00:00+02:00
- 2018-10-13T01:00:00+02:00
- Vi har fyldt huset med oplevelser for både store og små. I løbet af aftenen kan du komme med konservatoren på arbejde, når han udfører en dissektion. Hør et foredrag der gør dig mindst 2% klogere. Besøg de mange stande og få et indblik i forskningens fascinerede verden.
- Tid og sted
- Hvornår 12. oktober 2018 19:00 til 13. oktober 2018 01:00
- Hvor Bredgade 40, 1260 København K.
Program - Scenen i gården
18.05 | Velkommen til Kulturnatten // Vicedirektør Niels Christian Beier, Styrelsen for Forskning og Uddannelse |
18.15 |
Videnskabelig dissektion af en polarulv |
19.10 |
Kemishow |
Program - Scenen i foredragsteltet
20.00 | Kan du spotte videnskabsbrølerne i medierne? Videnskab.dk giver guiden til, hvordan du skiller skidt fra kanel i mediernes nyheder om sundhed. Quiz med, når vi ser, hvem der kan spotte flest af mediernes brølere. // Videnskab.dk. Deltagere: journalist Charlotte Price Persson og journalist Thomas Hoffmann. |
21.00 | Spørg Videnskaben om mad og klima Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til klimaet, når du spiser og laver mad? Så spørg forskerne og bliv klogere på bl.a., hvad der karakteriserer bæredygtig mad, hvordan vores identitet påvirkes af madkultur og hvad vi skal spise, hvis vi ikke skal spise kød. // Videnskab.dk. I panelet denne aften er docent Jonatan Leer, Professionshøjskolen Absalon og lektor Michael Søgaard Jørgensen, Aalborg Universitet København. |
22.00 |
Late Night VR-koncert |
Program - Stande
Livets begyndelse
Jordemoderuddannelsen
Kom og prøv at være gravid. Følg graviditetens udvikling, lyt til en hjertelyd og se et barn blive født. Du kan også deltage i konkurrencen om et træstetoskop.
Flyv med droner
Syddansk Universitet
Prøv om du kan flyve en drone igennem en forhindringsbane. Vær med, når der flyves i Droneteltet i gården.
Mød Danmarks sejeste rumprojekter
Danmarks Tekniske Universitet
Hør om rumprojektet ASIM som lige nu jagter magiske lyn i rummet. Få også indblik i NASA’s Mars-mission, og hvordan dansk rumteknologi kan bruges i kræftbehandling.
Hvordan fungerer din hjerne?
ScienceAtHome, Aarhus Universitet
Prøv computerspillet Skill Lab, der udfordrer din hjerne. Har du hurtige reaktionsevner eller en super hukommelse? Find ud af, hvad dine superevner er. Mens du spiller, hjælper du forskerne med at forstå, hvordan hjernen fungerer.
Udforsk smagens univers
Smag for Livet
Tør du smage, hvis du ikke ved, eller kan se, hvad du smager på? Få udfordret dine smagsløg og gå på opdagelse i smagenes univers.
Fremtidens ølbrygning
Danmarks Tekniske Universitet
Smag på en klimavenlig øl og hør, hvordan DTU Bryghus med nye teknologier omdanner rester fra deres ølbrygning til ingredienser, som kan bruges i fremtidens fødevarer.
Kan du måle dig med din alder?
Københavns Universitet
Stemmer din styrke og funktion overens med tallet på fødselsattesten? Test dig selv og find ud af, om du er ældre eller yngre end du tror.
Er din bamse kommet til skade?
Bamsehospitalet
Hør om kroppens indre fortalt med udgangspunkt i medbragte bamsers skavanker. Du kan blandt andet høre, hvorfor maven ikke kun er ved navlen.
Mød undervandsdronerne
Københavns Erhvervsakademi
Vidste du, at droner ikke kun er sådan nogle, der kan flyve, men at der også findes undervandsdroner kaldet ROV (Remotely Operated Underwater Vehicle)? Prøv at styre en ROV, og hør, hvad de kan bruges til.
Smag spiselige insekter
Din Insekt Butik og Ausumgaard
Har du smagt insekter? Ellers er det måske på tide! Smag på forskellige insektsnacks og fødevarer lavet med insektmel. Du kan også prøve at holde en levende melorm og høre mere
om fremtidens miljøvenligt proteinkilde.
Få den nyeste viden fra forskningens verden
Folkeuniversitet
Er du til byvandring, Beer Yoga eller Herman Bang? Folkeuniversitetet serverer forskning i øjenhøjde. Kom og hør om vores forskellige aktiviteter der gør det sjovt at blive klogere. Måske er du endda så heldig at vinde billetter til den nyeste viden.
Mød fremtidens droner
Syddansk Universitet
Kan du flyve en hjertestarter ud på en golfbane? Prøv hjertestarterspillet og find ud af det. Du kan også høre om droner, der flyver med blodprøver, overvåger landmandens marker eller lander på højspændingsledninger.
Rejs ind i kroppen
Københavns Kommune
Tag med maskotten Milo på rejse ind i kroppens indre og leg dig klogere på gener, bakterier og kroppens organer. Undersøg din og dine forældres øjenfarve eller tag på tempotur i tarmen.
Selvkørende bil
Autonomous Mobility
Hop ind og sæt dig til rette til en snak om, hvordan selvkørende biler er fremtidens delebiler.
Oplev animeret Virtual Reality
The Animation Workshop, VIA UC
Prøv animeret Virtual Reality og hør om alle de måder, animation kan fortælle, forandre og forbedre vores verden på. Du kan også se eksempler på nogle af de film, som de studerende har lavet.
Hvordan holder man på en hemmelighed?
Danmarks Tekniske Universitet
Hvordan holder man på en hemmelighed? Find ud af, hvordan man kan bruge lys til sikker kommunikation og hør mere om, hvad kvantesikkerhed er for en størrelse.
Rejs ud med din uddannelse
Grib Verden og Erasmus+
Kom forbi Grib Verdens stand og spørg en Erasmus+-ekspert, hvordan du rejser ud med din uddannelse.
Mød danmarkshistorien.dk
Aarhus Universitet
Dyk ned i Danmarks historie og gå på opdagelse i historier fra oldtid til nutid gennem spil, quizzer og film. Du kan også møde nogle af de seje forskere, der graver i historien.
Sig hej til Pepper
Danmarks Tekniske Universitet
Mød robotten Pepper og fortæl den, hvad du synes om Kulturnatten i ministeriet. Pepper er en menneskelignende robot, der er designet til at interagere og kommunikere med mennesker på en naturlig og intuitiv måde gennem kropsbevægelser og stemme.
Handlinger tilknyttet webside