Gå til indhold

EliteForsk-prisuddelingen 2019

Torsdag den 28. februar 2019 afslører Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvem der modtager årets EliteForsk-priser. Det sker ved EliteForsk-prisuddelingen, som afholdes i Operaen i København.
  • Tid og sted
  • Hvornår 28. februar 2019 fra 13:00 til 16:30
  • Hvor Operaens foyer, København

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og en repræsentant fra Kongehuset overrækker den 28. februar EliteForsk-priser til fem fremragende forskere i international særklasse under 45 år. Priserne er og er på 1,2 millioner kroner. 200.000 kr. gives som en personlig hæderspris og 1.000.000 kr. går til forskningsaktiviteter.

Ved prisuddelingen offentliggør ministeriet også navnene på de tyve talentfulde ph.d.-studerende, der dette år modtager et EliteForsk-rejsestipendium på 200.000 kroner. Pengene kan bruges på længerevarende studieophold ved de allerbedste forskningsmiljøer i verden.

Stemningsbillede fra en af Uddannelses- og Forskningsministeriets andre prisuddelinger.

Verdenskendt hovedtaler

Professor Jens Kehlet Nørskov, DTU, der er verdenskendt inden for sit forskningsfelt i heterogen katalyse, vil bidrage til dagens faglige program. Han vil fortælle om betydningen af hans videnskabelige fremskridt, der ikke bare har gjort ham til en af de mest citerede forskere i verden, men som også har dannet skole for teoretisk katalyse og bragt os alle nærmere en bæredygtig energiproduktion.

Årets prismodtagere vil også være arrangementets faglige omdrejningspunkt. I samtale med dagens vært, Peter Lund Madsen, vil de fem prismodtagere bl.a. fortælle om deres største forskningsgennembrud.  

De musikalske indslag leveres af den færøske sanger Teitur og guitarist Gustaf Ljunggren.

Ved prisuddelingen deltager uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, prismodtagere og personligt inviterede forskere og repræsentanter for den danske forskningsverden.

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 18. december 2018