Gå til indhold

København: Mød årets topforskere. Åbent arrangement for gymnasieelever

Emner som biologi, AI og livsstilssygdomme er en del af vores hverdag. Få et indblik i forskning og hvordan disse emner undersøges netop nu. Kom med til et arrangement, der giver indsigt i de gode forskningsspørgsmål, når tre forskere sætter spot på deres forskning og på kritisk tænkning
 • Tid og sted
 • Hvornår 02. april 2019 fra 16:30 til 19:30
 • Hvor Festsalen, Det Internationale Gymnasium EBBD
  Niels Brock
  Linnésgade 2, 1360 København K.
 • Målgruppe Arrangementet er for nysgerrige gymnasieelever med interesse for vidensskabelse og for forskning både inden for konkrete og specifikke områder, men også som en mulig og fremtidig karrierevej.

Fælles for alle forskere er, at de er drevet af intellektuel kreativitet, undren og kritisk tænkning. Men vidt forskellige er deres fagområder, metoder og deres hverdage i laboratoriet, på kontoret eller undervejs til den næste konference.

H.K.H. Kronprinsessen, uddannelses og forskningsminister Tommy Ahlers og årest EliteForsk-prismodtagere

På én eftermiddag kan du møde tre prishædrede forskere fra tre forskellige fagområder, der alle sætter spot på deres vigtigste forskningsresultater og på de kritiske forskningsspørgsmål, der har ført frem til resultatet. De fortæller om, hvad kritisk tænkning betyder for deres arbejde som forsker - og hvordan det er at arbejde som forsker i det hele taget. Bliv selv inspireret til kritisk tænkning og til at stille de gode forskningsspørgsmål samtidig med, at du får indblik i forskelle og ligheder i metode og arbejdet som forsker på tværs af fagområder som kunstig intelligens, sundhedsteknologi og diabetesforskning.

Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer i samarbejde med Akademiet for Talentfulde Unge og Danmarks Frie Forskningsfond til dette arrangement, hvor du kan se frem til at møde følgende forskere og høre om deres forskning:  

 • Er sukkersyge fedt? Mekanismer bag sygdom og behandling. Niels Jessen, EliteForsk-priser 2019, professor ved Aarhus Universitet
 •  Nålen i høstakken – kan vi finde ud af hvad vores immunforsvar ser? Sine Rekner Hadrup, Sapere Aude: DFF-Forskningsleder og professor ved Danmarks Tekniske Universitet
 •  Kan algoritmer lære at spille computerspil? Niels Orsleff Justesen, modtager af et EliteForsk-rejsestipendium i 2018, ph.d.-studerende ved IT-Universitetet.

Alle tre forskere holder tre korte oplæg, hvor de fortæller om:

 • deres vigtigste forskningsresultater
 • det mest afgørende forskningsspørgsmål, og hvad kritisk tænkning betyder for deres forskning
 • deres arbejdsdag og livet som forsker

Alle oplæg afsluttes med dialog mellem eleverne og forskerne. Derudover får du også et crash course i kritisk tænkning ved vært Linda Greve, der er cand.theol., og ph.d. i videnkommunikation og fomidlingschef på Science Museerne ved Aarhus Universitet.

Program

Kl. 15.30 Velkomst

Kl. 15.45 Mit vigtigste forskningsresultat

Kl. 16.30 Crash course i kritisk tænkning

Kl. 16.45 Afgørende forskningsspørgsmål og kritisk tænkning

Kl. 17.30 Pause med sandwich og vand

Kl. 18.00 Min arbejdsdag og livet som forsker

Kl. 18.25 Tak for i dag

Tilmeld dig selv, din klasse og dine venner ved at sende en mail med navn, skole og antal til karin@talentfuldeunge.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 08. februar 2024