Gå til indhold

DFiR konference 2023: Innovation i en tid med klima- og geopolitisk stormvejr

Kom og deltag i debatten om forventningerne til det danske innovationssystem i en tid med store udfordringer i form af klimaforandringer og geopolitisk ustabilitet.
  • Tid og sted
  • Hvornår 07. november 2023 fra 12:30 til 17:00
  • Hvor Radisson Blu København
    Amager Boulevard 70
    2300 København

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFIR) afholder årskonference om de globale udfordringer for det danske innovationssystem, torsdag d. 7. november 2023 kl. 12:30 – 17:00.

I 2019 blev der lavet et internationalt eftersyn af det danske forsknings- og innovationssystem, der kom med anbefalinger og inspiration til den fremtidige politiske indsats. En central anbefaling fra det internationale eftersyn var, at der bliver defineret en tydeligere strategisk ambition for forsknings- og innovationsindsatsen i Danmark. Siden 2019 er rammerne for innovation ændret. Effekterne af klimaforandringer har understreget nødvendigheden af hurtige og gennemgribende løsninger. Innovation er påtrængende nødvendigt, og det politiske pres for at kunne levere løsninger vokser. Derudover er innovation, teknologi og viden rykket ind i centrum af den geopolitiske arena i en erkendelse af, at robuste samfund med høj innovationskapacitet kan imødegå kriser og samfundsudfordringer.

Den ændrede geopolitiske virkelighed og det øgede pres for at levere løsninger til presserende samfundsudfordringer påvirker de rammebetingelser det danske innovationssystem er underlagt og stiller i højere grad krav til samarbejde på tværs af systemet. Det er ikke nyt, at innovation skal bidrage til at løse store samfundsudfordringer. Men tempoet er accelereret, og det er nyt at staten spiller en rolle i at definere hvem, der må bidrage til og profitere af processen.

Med årskonferencen ønsker Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd at genbesøge det internationale eftersyn fra 2019 og spørge om behovet for hurtigere innovation og det geopolitiske stormvejr bør føre til nye eller justerede anbefalinger.

Der vil blandt andet være indlæg fra Susana Borras, professor på CBS, Lina Gandløse Hansen, direktør for Trade Council og Global Bæredygtighed, Tony Raven, formand for Spinouts Denmark Advisory Board, Lia Leffland, Akademidirektør ATV, Lone Ryg Olsen, Erhvervsdirektør Aarhus Universitet og Mikkel Haarder, Underdirektør Dansk Industri, med flere.

Programmet til konferencen offentliggøres snarest muligt her på siden.

Handlinger tilknyttet webside

Kontakt

Lea Skræp Svenningsen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 80 81
Email: less@ufm.dk
Senest opdateret 12. september 2023