Gå til indhold

Webinar: Sådan kan du komme i gang med EU-funding fra Digital Europe og Horizon Europes klynge 4: Det digitale område, industrien og rummet

Er du interesseret i at afsøge mulighederne for EU-funding fra Digital Europe og Horizon Europes klynge 4: Det digitale område, industrien og rummet? Ønsker du at lære mere om, hvilke muligheder, der kan være for EU-funding for din virksomhed? Så deltag i webinaret den 24. september kl. 9:30-11:30.
  • Tid og sted
  • Hvornår 24. september 2024 fra 09:30 til 11:30
  • Hvor Zoomwebinar

Læs mere og tilmelding

Sammen med DigitalLead og Digitaliseringsstyrelsen afholder Uddannelses- og Forskningsstyrelsen webinar om fundingmuligheder for virksomheder.
Du kan møde danske virksomheder, der har draget nytte af de muligheder, EU-funding giver for innovations- og udviklingsprojekter, når vi kigger nærmere på relevante programmer fra Digital Europe og Horizon Europes klynge 4: Det digitale område, industrien og rummet.

DigitalLead fortæller om, hvordan klyngen som partner i projekter kan facilitere, koordinere og lede processerne før under og efter EU-projekter etableres. Centrale aktører i Danmark, navnlig Digitaliseringsstyrelsen og EuroCenter i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, fortæller om styrelsernes muligheder for at vejlede og støtte danske virksomheder i at søge EU-midler.

Ikke mindst vil der være mulighed for at stille spørgsmål til både virksomheder og arrangører undervejs, så du kan gå fra webinaret med viden, inspiration og styrket handlekraft.

Hvad får du med?

Der kan være mange fordele ved at indgå i et EU-projekt, herunder adgang til viden og kompetencer gennem partnere, økonomisk støtte til at afprøve og udvide faglige kompetencer, internationalt netværk og meget andet.

På dette webinar får du:

  1. Inspiration omkring de muligheder, du som virksomhed har for 'soft funding' fra EU, altså offentlig finansiering af (forsknings- og) innovationsprojekter
  2. Forståelse for, hvilke konkrete projekter, der åbner for tilskud i den kommende tid og høre hvordan erhvervsfremmesystemet kan hjælpe jer i processen
  3. Måske vigtigst af alt: tips og tricks fra danske virksomheder og institutioner, der allerede har erfaring med at deltage I EU-projekter.

Målgruppe

Alle virksomheder og videninstitutioner indenfor det digitale felt med interesse for EU-funding.

Program

Tid Emne
9.30

Velkomst v. DigitalLead

9.35

Formål med dagen: Overordnet om EU-funding og hvad DigitalLead kan hjælpe med v. Lina Petrova

Session 1

Muligheder i DigitalEurope

09.45

Hvad er Digital Europe og hvordan kan Digitaliseringsstyrelsen støtte danske virksomheder v. Morten Kristiansen

- Digital Europe-programmet finansierer typisk mellem 50-75% af udgifterne ved at deltage i projekterne. Samtidig har den danske regering oprettet en tilskudsfond til at hjælpe med medfinansieringen for den resterende del. Det skyldes et politisk hensyn om at øge hjemtaget fra Digital Europe-programmet og hermed støtte den digitale udvikling i Danmark og EU.

09.55

CadPeople + spørgsmål

10.10

KMD + spørgsmål

Session 2

Muligheder i Horizon Europe

10.30

Hvad er Horizon Europe og hvordan kan EuroCenter/Uddannelses- og Forskningsstyrelsen støtte danske virksomheder v. Matthias Humer

- Horizon Europe er EU’s rammeprogram for forskning og innovation i årene 2021-27. Programmet støtter fri forskning, forskermobilitet, strategisk forskning og innovation, hvor tværfaglige løsninger og internationalt samarbejde er i højsædet. Oplægget oplyser om, hvordan virksomheder og iværksættere kan hente afgørende EU-midler i Horizon Europes klynge 4 med fokus på det digitale område, industrien og rummet. Den europæiske kapacitet inden for disse centrale teknologier skal styrkes og støtte en konkurrencedygtig, miljøvenlig og digitaliseret europæisk industri.

10.40

Oplæg v. stor virksomhed - Afventer bekræftelse

10.55

Oplæg v. Teknologisk Institut

11.10

Spørgsmål og svar og evt. navnerunde

11.25

Afrunding og next steps v. DigitalLead

Kontakt

Matthias Humer
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 87 10
Email: matu@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 10. september 2024