Gå til indhold

700 dugfriske millioner kroner til dansk videnskab

04. oktober 2012
Det er højsæson for uddeling af forskningsmidler i Det Frie Forskningsråd. I løbet af de seneste to uger er 199 forskere tildelt bevillinger til en samlet sum af godt 700 millioner kr

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Hvad er insekters evolutionære oprindelse? Førte indførelsen af dybdeploven til den rivende økonomiske udvikling i Europa i år 900-1300? Hvornår går danske børn i puberteten, og hvad betyder det for deres sygdomsrisiko? Hvordan udvikler man personlig skræddersyet medicin, så det mest rentabelt kan produceres af medicinalindustrien?

Videnskabens ubesvarede spørgsmål er til stadighed mange. Et lille udsnit skal fra 2013 forsøges besvaret af knap 200 forskere, der netop har modtaget en forskningsbevilling fra Det Frie Forskningsråd.

”At levere banebrydende og holdbar ny viden kræver dygtige forskere og mange penge. I Danmark har vi mange forskere af højeste internationale karat, og vi er derfor glade for, at Det Frie Forskningsråd igen i år kan uddele en lang række forskningsbevillinger til de mest originale forskningsprojekter baseret på forskernes egne ideer og initiativer”, siger Jens Christian Djurhuus, formand for Det Frie Forskningsråd.

I alt har 199 forskere modtaget bevilling i denne uddelingsrunde, hvor 1.381 ansøgninger har været behandlet.

Det er Det Frie Forskningsråds faglige råd, der forestår uddelingen af forskningsmidler. Se hvilke forskere og forskningsprojekter, der er blevet tildelt en bevilling her:

Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-program:

Tidligere i år gennemførte Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation endvidere dets hoveduddeling på godt 100 millioner kr. til humanistisk forskning. Se bevillingsoversigten her:

Yderligere oplysninger:

Bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd Jens Christian Djurhuus, tlf. 20 43 58 99

Handlinger tilknyttet webside