Gå til indhold

Danske studerende tager kandidatuddannelse i Kina

13. september 2013
I denne uge begynder 48 danske studerende deres toårige kandidatuddannelse på det dansk-kinesiske universitetscenter i Beijing. Det er andet år, universitetscenteret optager studerende.
48 danske studerende har i denne uge deres første undervisning sammen med omkring 98 kinesiske studiekammerater på det dansk-kinesiske universitetscenter Sino-Danish Centre for Education and Research i Beijing. 

Sammen udgør de anden årgang, der begynder på universitetscentrets kandidatuddannelser. Når de studerende er færdiguddannede, får de både et dansk og et kinesisk eksamensbevis.

Internationale erfaringer og kulturforståelse

Uddannelsesminister Morten Østergaard opfordrer til, at flere studerende vælger en kandidatuddannelse på Sino-Danish Centre for Education and Research og opnår en dansk-kinesisk uddannelsesprofil.

– Det er vigtigt for Danmarks konkurrenceevne, at danske virksomheder har mulighed for at rekruttere kvalificerede kandidater med internationale erfaringer. Ved at bo og leve i Beijing får de danske studerende på Sino-Danish Centre ikke kun en international kandidatuddannelse, men lærer samtidig den kinesiske kultur at kende og opnår værdifuld viden om det kinesiske marked. Både de danske og de kinesiske studerende på universitetscentret opnår unikke, internationale kompetencer, som danske virksomheder i høj grad kan drage nytte af, og som derigennem kan blive til gavn for dansk eksport, vækst og beskæftigelse, siger Morten Østergaard. 

Uddannelsesministeren besøger universitetscentret i Beijing i næste uge.

Ud over at udbyde syv kandidatuddannelser danner universitetscentret ramme om danske og kinesiske forskeres fælles forskningsaktiviteter.

Sino-Danish Centre for Education and Research

  • Sino-Danish Centre for Education and Research er et samarbejde mellem de otte danske universiteter, University of Chinese Academy of Sciences (UCAS) og Uddannelsesministeriet.
  • Universitetscenteret er placeret i Beijing. 
  • Universitetscentret er oprettet for at fremme og styrke forsknings- og uddannelsessamarbejdet mellem Danmark og Kina. 
  • De syv kandidatuddannelser på Sino-Danish Centre for Education and Research er:
    - Innovation Management
    - Public Management and Social Development
    - Neuroscience and Neuroimaging
    - Nanoscience and -technology
    - Chemical and Biochemical Engineering
    - Water and Environment
    - Omics. Omics handler om forskellige biovidenskaber, der på engelsk alle ender på -omics. For eksempel proteomics (studie af den totale proteinmængde i en organisme, en celle eller en vævstype) genomics (studie af arvemasse) transcriptomics (studie af RNA, der har forskellige funktioner i cellen), Metabolomics (studie af stofskifte) 
  • På første årgang – sidste år – begyndte 104 studerende i alt.
  • Når universitetscentret er fuldt udbygget, ventes det at have 3-400 kandidatstuderende og 75 ph.d.-studerende.

Handlinger tilknyttet webside