Gå til indhold

Elever fra Frederikshavn og Herning bliver danmarksmestre

06. september 2013
Danmarksmestrene i teknologi kommer fra teknisk gymnasium i Frederikshavn, mens danmarksmestrene i forretningsideer kommer fra handelsgymnasiet i Herning. Uddannelsesminister Morten Østergaard mødte vinderne ved DM i Teknologi og Erhvervscase og uddelte præmier.

En kanyle med sikkerhedsfunktion og dagligvarer, der kan afhentes lokalt, blev vejen til at vinde danmarksmesterskaberne i teknologi og forretningsideer for to hold fra Frederikshavn og Herning.

Ved finalen i DM i Teknologi og Erhvervscase præsenterede seks HTX-hold deres bud på, hvad Danmark skal leve af i fremtiden, og seks HHX-hold havde analyseret Rema 1000 og præsenterede deres ideer til, hvordan discountkæden kan ruste sig til fremtiden.

Uddannelsesminister Morten Østergaard understregede, at der er meget brug for elever på ungdomsuddannelserne, som kan udvikle nye, gode ideer.

- Det er rigtigt dejligt at være et sted, hvor der er så mange unge, som har lyst til at bruge deres kreativitet på at finde nye løsninger og skabe forretningsideer, fordi det får vi god brug for i fremtiden. Netop det engagement og de gode ideer, der kan komme ud af det, er svaret på, hvad vi skal leve af i Danmark, og hvad der skal skabe nye jobs, sagde Morten Østergaard ved prisuddelingen.

Sikker kanyle og e-handel

Vinder af DM i Teknologi kommer fra teknisk gymnasium på EUC Nord i Frederikshavn. De har udviklet en kanyle med en sikkerhedsfunktion, så sygeplejersker kan undgå stikskader og dermed risiko for hiv og hepatitis.

Vinderne af DM i Teknologi – Heidi Simonsen, Camilla Nørgaard, Boline Jørgensen,  Emilie Aarre og Karoline Andersen – viser uddannelsesminister Morten Østergaard deres sikre kanyle.
Vinderne af DM i Teknologi – Heidi Simonsen, Camilla Nørgaard, Boline Jørgensen, Emilie Aarre og Karoline Andersen – viser uddannelsesminister Morten Østergaard deres sikre kanyle.

Danmarksmestrene i Erhvervscase er tredjeårs-elever på HHX på Herningsholm Erhvervsskole. De fire drenge fra Herning foreslår, at Rema 1000 giver kunderne mulighed for at bestille varer via en app og afhente de pakkede varer hos den lokale købmand.

Danmarksmestrene i Erhvervscase fra Herningsholm Erhvervsskole - Anders Nygaard, Frederik Mølbak, Kristian Dahl og Andreas Foldager - viser ministeren deres idé.
Danmarksmestrene i Erhvervscase fra Herningsholm Erhvervsskole - Anders Nygaard, Frederik Mølbak, Kristian Dahl og Andreas Foldager - viser ministeren deres idé.
 

Handlinger tilknyttet webside