Gå til indhold

Mindre bureaukrati og mere kvalitet på de videregående uddannelser

17. maj 2013
Danmark har fået et nyt akkrediteringssystem, der styrker uddannelsesinstitutionernes arbejde med løbende at forbedre uddannelserne og sikrer sammenhængen til arbejdsmarkedet for alle de videregående uddannelser.

Kvalitetssikringen af de videregående uddannelser bliver nu styrket.

Et enigt Folketing vedtog den 16. maj et lovforslag, der samler alle de videregående uddannelser i et fælles akkrediteringssystem. Institutionsakkreditering afløser det hidtidige systems akkreditering af hver enkelt uddannelse.

Der bliver stillet krav til uddannelsesinstitutionerne om løbende og systematisk at sikre og udvikle kvaliteten og relevansen af de uddannelser, de udbyder, og samtidig bliver mængden af papirarbejde mindre.

Uddannelsesminister Morten Østergaard glæder sig over, at uddannelserne bliver samlet i et enkelt system.

- Med institutionsakkreditering bliver den løbende kvalitetssikring af de eksisterende og nye uddannelser styrket. Ansvaret for uddannelsernes kvalitet placeres udtrykkeligt hos institutionernes ledelser, og det nye system bidrager dermed til markant mindre bureaukrati for uddannelsesinstitutionerne, så de kan bruge tiden til at forbedre undervisningen og sikre en bedre sammenhæng med arbejdsmarkedet, siger Morten Østergaard.

Handlinger tilknyttet webside