Gå til indhold

Innovationskonsortium laver skræddersyet emballage

25. juni 2013
Et innovationskonsortium bidrager til at reducere madspild gennem smartere emballage. Ved at tilpasse emballagen det enkelte produkt og forhold i butikkerne, har konsortiet Produkttilpasset Pakning af Frugt og Grønt reduceret madspild og bidraget til øget holdbarhed på op til otte dage.

Klar bedre holdbarhed af frugt of grønt

Når salatblandinger, frugt og grøntsager ryger i indkøbskurven, tænker vi ikke nærmere over, at emballagen er perforeret. Men faktisk har størrelsen og fordelingen af de små huller i plasticindpakningen overraskende stor betydning for, hvor længe indholdet forbliver friskt.

- Det gælder kort sagt om at finde den rigtige balance. Sågar kan der være forskel mellem to sorter af kartofler på, hvilken perforering, der er rigtig. Desuden spiller temperatur og andre forhold i butikken ind, forklarer Kim Berg Jensen, adm. direktør for Scanstore Packaging A/S.

For Scanstore Packaging A/S og de øvrige parter i innovationskonsortiet Produkttilpasset Pakning af Frugt og Grønt, har optimeringen af produkters emballage været omdrejningspunktet for samarbejdet.

Bedre holdbarhed af frugt og grønt har enorm værdi både for detailhandlen og samfundsøkonomien. Ifølge konsortiets beregninger mister Danmark hvert år mellem 2,5 og 4,0 milliarder kr., når fordærvede varer må kasseres.

Innovationskonsortier

Som et af Rådet for Teknologi og Innovations virkemidler gives økonomisk støtte til innovationskonsortier, hvor videninstitutioner og virksomheder i samarbejde udvikler og modner forskningsbaseret viden med relevans for danske virksomheders forretningsudvikling og for løsning af en eller flere samfundsmæssige udfordringer.

Innovationskonsortiet Produkttilpasset Pakning af Frugt og Grønt er blot et eksempel på de mange positive resultater, der kommer ud af samarbejdet mellem videninstitutioner og virksomheder.

Handlinger tilknyttet webside