Gå til indhold

20 millioner kroner til forskning på nationale forskningsinstitutioner

14. oktober 2016
Det Frie Forskningsråd udmønter 20,5 millioner kroner til, at forskeruddannelse uden for universiteterne kan startes op på nationale forskningsinstitutioner. Otte lovende ph.d.-studerende vil bl.a. inddrage den særlige videnskapacitet på Forsvarsakademiet, DIIS og KADK i deres forskningsprojekter.

Det Frie Forskningsråd giver de otte dygtige kandidater mulighed for at starte en forskningskarriere på nationale forskningsinstitutioner, hvor der er en koncentreret viden om et særligt samfundsfelt, der via ny forskning kan bringes i spil til gavn for samfundet.

Bl.a. skal et forskningsprojekt tilknyttet Konservatorskolen ved KADK belyse omfanget af luftforurening i udvalgte danske magasinbygninger, der opbevarer en anseelig mængde af den danske kulturarv. Projektets resultater skal anvendes i designet af nye museumsmagasiner.

De 20,5 millioner kroner kommer fra en særlig bevilling på finansloven, der er øremærket forskeruddannelse på offentlige forskningsinstitutioner uden for universiteterne.

Ph.d.-stipendierne skal styrke mulighederne for forskeruddannelse på eksempelvis sektorforskningsinstitutioner, professionshøjskoler, statslige arkiver, biblioteker og museer, hvor der en særlig adkomst til viden og metoder.

Handlinger tilknyttet webside

Afsendere