Gå til indhold

Flere talentfulde danske medicinstuderende til Silicon Valley

09. december 2016
Innovation Centre Denmark og Lundbeckfonden forlænger samarbejdet om at tilbyde talentfulde danske medicinstuderende et forskningsophold i Silicon Valley. Lundbeckfonden støtter programmet med en bevilling på næsten 10 millioner kroner og garanterer dermed programmet frem til 2020.

Initiativet, der hedder Lundbeckfonden Clinical Research Fellowship Program, skal tilskynde de dygtigste danske medicinstuderende til at forfølge en karriere inden for klinisk forskning.

Det første kuld af talentfulde medicinstuderende har gennemført programmet, og yderligere fem er i gang. Med en bevilling fra Lundbeckfonden på næsten 10 millioner kroner forlænges samarbejdet mellem fonden og det danske innovationscenter i Silicon Valley nu frem til 2020.

De studerende udvælges fra de fire danske medicinske fakulteter og får et stipendie på 10 måneder til at dygtiggøre sig på Stanford University og University of California, San Francisco (UCSF). Med individuel vejledning fra internationalt anerkendte forskere i både Danmark og Californien skal de studerende arbejde med deres eget forskningsprojekt. Derudover introduceres de studerende til innovationsmiljøerne i Silicon Valley.

Fellowship programmet bidrager til Uddannelses- og Forskningsministeriets indsats for at øge internationalisering af dansk forskning og styrke talentudvikling og entreprenørskab. Programmet ligger desuden i direkte forlængelse af Lundbeckfondens vision om at skabe bedre liv gennem ny viden.

Om Innovation Centre Denmark

Uddannelses- og Forskningsministeriet har i samarbejde med Udenrigsministeriet etableret Innovation Centre Denmark i Silicon Valley, Shanghai, München, São Paulo, Seoul og Delhi/Bangalore og Tel Aviv. Det overordnede formål med innovationscentrene er at bistå danske forsknings- og uddannelsesinstitutioner og virksomheder med at tiltrække ny viden, talent og investeringer samt omsætte viden til vækst. Innovationscentrene formidler netværk og partnerskaber med førende udenlandske partnere og tilbyder skræddersyet rådgivning.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Jeppe Dørup Olesen, Forskningsattaché, Innovation Centre Denmark, Silicon Valley, tlf. +1 650 283-9414, e-mail: jepole@um.dk.
Regitze Reeh, kommunikationschef, Lundbeckfonden, tlf. 3054 6608, e-mail: rr@lundbeckfonden.com.

Kontakt

Karin Ilsøth Rasmussen
Områdeleder
Tlf.: +45 72 31 82 13
Email: kra@ufm.dk
Anders Ødegaard
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 84 92
Email: aod@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside