Gå til indhold

Forskning skal ud og gøre gavn i samfundet

13. januar 2016
Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen inviterer torsdag og fredag 100 centrale aktører på forsknings- og innovationsområdet til Kolding for at debattere, hvordan vi i endnu højere grad bringer forskningen i spil i samfundet.

’Fra viden til værdi’ er overskriften på dette års Forsknings- og Innovationsmøde. Her vil repræsentanter fra blandt andet videninstitutioner, virksomheder og organisationer diskutere, hvordan forskning bedst muligt bidrager til udvikling af nye løsninger og ideer, og dermed på sigt fører til vækst, beskæftigelse og øget velfærd.

- De seneste 15 år er forskningsinstitutionerne blevet markant bedre til at omsætte den viden, de frembringer. Men vi kan blive endnu bedre. Derfor ser jeg frem til at drøfte, hvordan vi kan fjerne eventuelle barrierer for udveksling af viden mellem institutionerne og det omgivende samfund. Kan vi for eksempel gøre det lettere for forskerne at skifte frem og tilbage mellem universitetet og erhvervslivet? Eller kan vi bedre end i dag gøre universiteterne til rugekasse for nye iværksættere? Det er emner som disse, jeg vil diskutere med deltagerne på mødet, siger Esben Lunde Larsen.

På mødet vil der være oplæg af Shomit Ghose, administrerende direktør for den Silicon Valley-baserede investeringsfond ONSET Ventures, som investerer i nystartede små og mellemstore højteknologiske virksomheder. Deltagerne møder også professor Daniel Zajfman fra Weizmann Institute of Science i Tel Aviv i Israel, hvor man har gode erfaringer med at omsætte forskning til innovation.

- Israel indtager eksempelvis en førsteplads, når det handler om at udtage patenter fra universiteter og offentlige forskningslaboratorier. Det er dybt imponerende for et lille land med godt otte millioner indbyggere, og det er jeg overbevist om, at vi kan lære meget af i Danmark. Derfor ser jeg frem til et par inspirerende oplæg, siger Esben Lunde Larsen.

Forsknings- og Innovationsmødet er et årligt tilbagevendende møde, hvor alle er inviteret af uddannelses- og forskningsministeren.

Følg og tweet med via #foimoede

Handlinger tilknyttet webside